Elekroprivreda BiH na Sajmu privrede Tešanj 2018.

Elektroprivreda BiH učestvuje na 14. Međunarodnom sajmu privrednika Tešanj, koji je u prisustvu brojnih privrednika iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, predstavnika privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava, otvorio Denis Zvizdić predsjedavajući Vijeća ministara BiH. Elektroprivreda BiH će tokom Sajma od 10. do 13.maja, na izložbenom prostoru predstaviti mjere poboljšanja energetske efikasnosti koje se realizuju u okviru projekata unaprjeđenja brige za kupca.

 U tom smislu biće pokrenuta i nova usluga  koja će podrazumijevati i  educiranje  kupaca Elektroprivrede BiH  kako da racionalnije troše energiju i tako doprinesu zaštiti okoline, ali i ostvare uštede pri plaćanju računa za električnu energiju.


Posjetitelji će također, imati priliku upoznati se sa olakšicama pri procesu elektronskog plaćanja računa za električnu energiju.

Naime, aktivna je usluga plaćanja putem automatskih uplatnica za klijente ASA banke, BBI banke, Sberbank BH, Sparkasse banke te UniCredit Bank. Korisnici ove usluge, po izdavanju računa,  na svoj nalog dobivaju unaprijed popunjenu uplatnicu te ostvaruju povoljnosti plaćanja bez čekanja i štampe, a za korisnike e-računa i bez naknade.


Izložbeni prostor JP Elektroprivreda BiH posjetio je predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i tom prilikom se upoznao da aktuelnim trendovima u poslovanju kompanije.

Tokom trajanja Sajma biće održane i panel diskusije, tematska predavanja, prezentacije, B2B sastanci koji će doprinijeti poslovnom povezivanju, te razmjeni iskustava, informacija i dobrih praksi.

Partneri ovogodišnjeg sajma su  Privredna/Gospodarska komora FBiH i Općina Tešanj dok je zemlja partner Italija.