EPBiH-Microsoft: Nastavak uspješne saradnje

Bajazit Jašarević, generalni direktor i Muhamed Ražanica, izvršni direktor za ekonomske poslove, u ime JP Elektroprivreda BiH i Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH, u prisustvu NJ.E. Maureen Cormack, ambasadorice SAD u BiH, potpisali su Ugovor o nastavku poslovno-tehničke saradnje

Ugovorom je JP Elektroprivreda BiH omogućeno da i u narednom periodu ostvari pristup aktuelnim verzijama Microsoft proizvoda, te nastavi proces digitalne transformacije unutar kompanije uz podršku Microsofta. 
NJ.E. Maureen Cormack, ambasadorice SAD u BiH, je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da JP Elektroprivreda BiH partnerstvo sa američkim kompanijama zasniva na poštivanju važećih zakona.

“Ovaj Ugovor nam daje snagu, pravo i mogućnost da našim kompanijama kažemo da će njihova intelektualna prava biti zaštitćena jer, Elektroprivreda BiH u potpunosti poštuje zakone, a to predstavlja garanciju za sigurnost investicija. Našim kompanijama možemo reći da će u BiH biti zaštićeni “- kazale je NJ.E. Cormack. 

Zvanično partnerstvo JP Elektroprivreda BiH i Microsofta, započeto je 2005.godine.  Od tada, dvije kompanije zajedno rade na projektima digitalizacije radnog okruženja, povećanja produktivnosti, poboljšavanja procesa izvještavanja, upravljanja projektima i korisnicima, osiguranju infrastrukture i visoke dostupnosti, te uvođenja novih e-usluga.
"Zadovoljstvo je da smo u prilici nastaviti saradnju sa JP Elektroprivreda BiH. Iza nas je veliki broj uspješno realizovanih projekata koji su rezultirali poboljšanjem različitih segmenata poslovanja Elektroprivrede BiH, a posebno me raduje činjenica da Elektroprivreda BiH prepoznaje mogućnosti koje pružaju  Microsoft rješenja, posebno u kontekstu povećanja produktivnosti, sigurnosti i uvođenja novih e-usluga, odnosno, neophodnosti praćenja IT trendova kako bi, kao jedna od najvećih bh. kompanija, dodatno povećala konkurentnost na tržištu "-  rekao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Naglašavajući da Ugovor o nastavku poslovno tehničke saradnje sa kompanijom Microsoft predstavlja potvrdu dugogodišnje uspješne saradnje i povjerenja uz poštivanje zakona, Bajazit Jašarević, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH posebno se zahvalio Vladi SAD i NJ.E. Cormack na potpori koju pružaju BiH.

“Bez podrške Vlade SAD, naša država bi imala teškoća. Vaše razumijevanje i potpora koju nam dajete, posebno su važni u situacijama kada je BiH na raskrsnicama, na kojima teško sama pronalazi rješenja. Ekselencijo, zahvaljujem Vam se u ime uposlenika naše kompanije i u ime građana BiH na smjernicama koje ste nam davali ”- rekao je direktor Jašarević.

Generalni direktor JP Elektroprivrede BiH upoznao je američku ambasadoricu sa aktuelnim statusom projekta Blok 7, za čiji je nastavak realizacije potrebna odluka Parlamenta FBiH na koju se čeka..

“Kada je Elektroprivreda BiH u pitanju, dileme nema.Gradićemo Blok 7” – kazao je Jašarević.

Sarajevo, 25.09.2018.