JP Elektroprivreda BiH uz EYOF 2019

JP Elektroprivreda BiH i Grad Sarajevo potpisali su Protokol o zajedničkoj saradnji na pripremi i realizaciji svečane ceremonije otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF-a 2019, koja će biti upriličena 10.februara 2019. godine, na stadionu Asim Ferhatović Hase.

 

Gradu Sarajevo kao organizatoru ceremonije  JP Elektroprivreda BiH pružiće institucionalnu i tehničku podršku.

JP Elektroprivreda BiH će sa svojim vozilima učestvovati u svečanom defileu dobrodošlice institucija, ustanova i privrednih subjekata učesnika ceremonije otvaranja, koji će biti organizovan u subotu, 09.februara 2019. godine, sa početkom u 12 sati.

U defileu će učestvovati i vozila MUP –a Kantona Sarajevo, ZOI 84, JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, KJKP Gras, BH Telekoma, KJKP Rad, Klas Sarajevo, Sarajevo Gas, kompanije Coca Cola  i drugih. Kolona vozila kretaće se rutom od pravca Ilidže do Vijećnice, zatim od Vijećnice do Predsjedništva i na kraju ka Olimpijskoj dvorani Zetra.

EYOF predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina, koji se održava svake druge godine.

Ove godine najavljeno je učešće 1.800 sportista i predstavnika nacionalnih olimpijskih delegacija iz 46 zemalja.   

Mladi sportisti će se takmičiti u sportovima alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snowboard, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

EYOF će trajati od 09. do 16. februara 2019. godine a domaćini su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo.