EPBiH partner Sajma privrede u Tešnju

Kao jedan od glavnih partnera, JP Elektroprivreda BiH učestvuje na 15. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, koji se održava od 13. do 16. juna ove godine.

Centralna tema ovogodišnjeg Sajma, koji je okupio veliki broj predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa, diplomatskog kora, privrede, međunarodnih i domaćih organizacija, je regionalna privredna saradnja.

Predstavljanje  JP Elektroprivreda BiH fokusirano je na tržišno snabdijevanje električnom energijom. Drugog dana Sajma će biti održana prezentacija“Poslovanje JP Elektroprivreda BiH na otvorenom tržištu električne energije”, na kojoj će govoriti Meliha Džizić, rukovodilac Sektora za snabdijevanje. Prezentaciji će  prisustvovati predstavnici privrednika iz Tešnja i ZE-DO kantona.

Sajam se održava na lokalitetu Kraševo DC – Carina, na prostoru koji obuhvata više od 18.000 m2  zatvorenog  i otvorenog izložbenog prostora, uz  učešće izlagača iz Holandije, Italije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Turske i BiH. 

Tešanjski sajam postaje prepoznatljiv događaj u širem regionu uz stalan rast broja izlagača - na prvom Sajmu bilo je 20 izlagača, dok se na ovogodišnjem predstavlja njih 300, a organizator je saopštio da su izlagački kapaciteti u potpunosti popunjeni.

Država pokrovitelj Sajma je Republika Sjeverna Makedonija, generalni pokrovitelj je Vijeće ministara BiH, partneri Sajma su Vlada FBiH i Vlada ZDK, Općina Tešanj i Privredna komora FBiH.