Plaćanje računa za električnu energiju bez naknade od sada i u ZiraatBank BH

Elektroprivreda BiH i ZiraatBank BH potpisale su sporazum o ugovaranju i izvršavanju usluge e-Računi koja omogućava plaćanje računa samo jednim klikom, bez troškova naknade. E-računi usluga ZiraatBank omogućava plaćanje računa za električnu energiju bez popunjavanja uplatnica i bez naknada za sve korisnike koji račune za električnu energiju dobivaju putem maila.

Prijava za korištenje usluge e-Računi je besplatna i dostupna je svim klijentima ZiraatBank  putem aplikacije mobilnog bankarstva. Nakon prijave, po izdavanju računa za električnu energiju, korisnici dobivaju već ispunjenu uplatnicu te jednim klikom realizuju plaćanje. 

„Elektroprivreda BiH je pokrenula značajne aktivnosti usmjerene na unaprjeđenje procesa plaćanja sa fokusom na elektronska plaćanja. Cilj  je omogućiti našim korisnicima plaćanje računa bez redova, provizije i popunjavanja uplatnica. S druge strane, naši kupci su pokazali da se zajedno možemo okrenuti svjetskim trendovima i značajno digitalizirati i olakšati svakodnevni život, pa i u ovom pogledu. Drago nam je da imamo i sve više partnera u poslovnom svijetu s kojima možemo pokrenuti bitne promjene u konceptu poslovanja”. kazao je Džemo Borovina, izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu EPBiH. Borovina je dodao da su u EPBiH ovaj zadatak prepoznali kao odgovornost jedne od najvećih kompanija u regionu te da su posebno ponosni na veliki odziv i podršku svojih kupaca.

Inače, svim korisnicima koji primaju račun za električnu energiju putem maila, omogućen je duži rok plaćanja od 30 dana, umjesto 15 koliko imaju korisnici sa papirnom dostavom računa. Elektronski račun EPBiH je sadržajno identičan papirnom računu, a razlika je u tome što stiže direktno na mail adresu, te omogućava trajno arhiviranje i dostupnost. Svi zainteresirani korisnici koji još uvijek primaju papirni račun, a žele ga u elektronskoj formi, mogu izvršiti online prijavu ili podnijeti pismeni zahtjev u bilo kojoj poslovnici Elektrodistribucije. Ukoliko kupci koji koriste e-račun račune plaćaju lično, a ne elektronski, ne moraju štampati račun jer se plaćanje može izvršiti po osnovu e-mail adrese (na koju je registrirana usluga e-račun), a po izvršenom plaćanju se dobije potvrda o plaćanju.

Plaćanje računa za električnu energiju putem usluge e-Računi ZiraatBank je omogućeno svima, a svi koji su se odlučili za elektronsku dostavu računa su oslobođeni i troškova provizije.

„Prateći trendove u digitalnim tehnologijama, ZiraatBank BH je kreirala aplikaciju mobilnog bankarstva te kao dio poboljšanja svojih proizvoda i usluga omogućila klijentima jednostavnije plaćanje računa za električnu energiju. Na ovaj način klijenti će dobiti na vremenu, fleksibilnosti i cijeni usluge. Danas, kada je vrijeme neprocjenjivi resurs i nedostatak istog predstavlja glavno ograničenje svih projekata i aktivnosti, aplikacija mobilnog bankarstva ZiraatBank BH omogućava klijentima da sačuvaju ovaj dragocjeni resurs. Koristeći aplikaciju, klijentima se pruža mogućnost uštede novca čak do 100% u odnosu na plaćanje naknade na šalteru banke. Vodeći se pozitivnim ocjenama naših klijenata za internet bankarstvo koje naša Banka pruža, odlučili smo iste mogućnosti ponuditi i klijentima koji preferiraju korištenje mobilnih telefona a isti im predstavljaju osnovni poslovni i privatni uređaj. Najavljujemo i pogodnost besplatnog korištenja aplikacije u prvih 6 mjeseci. Cilj nam je da postanemo banka koja prati svjetske trendove te na taj način opravdamo naš slogan – više od banke“,  istakao je predsjednik Uprave ZiraatBank BH Yusuf Dilaver.