EPBiH: Kupci sami mogu očitavati svoja brojila

S ciljem prevencije i spriječavanja opasnosti od širenja koronavirusa, JP Elektroprivreda BiH d.d - Sarajevo u periodu dok traje opasnost, smanjiće neposredne kontakte svojih zaposlenika sa kupcima električne energije, te će očitanja brojila obavljati jednom u dva mjeseca.

S ciljem prevencije i spriječavanja opasnosti od širenja koronavirusa, JP  Elektroprivreda BiH d.d - Sarajevo u periodu dok traje opasnost, smanjiće neposredne kontakte svojih zaposlenika sa kupcima električne energije, te će očitanja brojila obavljati jednom u dva mjeseca.

Kupcima električne energije ostavlja se mogućnost da sami očitavaju brojilo na isti datum na koji je očitanje izvršeno u prethodnom mjesecu. Informacije  o datumu očitanja kupci mogu pronaći na računima za električnu energiju iz prethodnog perioda, a svoja očitanja dostaviti telefonskim pozivom putem besplatne info linije  ili upućivanjem na kontakt adrese (mail adrese):

Kanton

Besplatni broj

   E-mail adresa

 

 

Srednjebosanski  kanton

080 020 130

 info.edze@epbih.ba

Bosansko-podrinjski kanton

080 020 131

 info.edsa@epbih.ba

Zeničko-dobojski kanton

080 020 132

 info.edze@epbih.ba

Kanton Sarajevo

080 020 133

 info.edsa@epbih.ba

Unsko-sanski kanton

080 020 134

 info.edbi@epbih.ba

Tuzlanski kanton

080 020 135

 info.edtz@epbih.ba

Hercegovačko-neretvanski kanton

080 020 136

 info.edmo@epbih.ba

 

 

U slučaju nedostatka podataka o očitanju brojila, JP Elektroprivreda BiH d.d – Sarajevo izvršiće procjenu potrošnje kupca na osnovu prosječene potrošnje iz prethodnog perioda. 

Stvarni utrošak električne energije i eventualne razlike u očitanjima iz perioda procjene utvrdiće se po očitanju brojila u narednom mjesecu i biće iskazani na računu za taj mjesec. 

JP Elektroprivreda BiH moli kupce za razumijevanje zbog mjera koje se u aktulenoj situaciji poduzimaju s prevashodnim ciljem očuvanja i zaštite zdravlja i radnika i građana, napominjući da nijednom aktivnošću od strane JP Elektroprivreda BiH d.d Sarajevo kupci neće biti oštećeni.