Novi način plaćanja koji te štedi

JP Elektroprivreda BiH i Mastercard omogućili kartično plaćanje računa za električnu energiju bez naknada, kroz HuHu aplikaciju

 JP Elektroprivreda BiH i kompanija Mastercard su omogućili brzo, sigurno i jednostavno online plaćanje računa električne energije putem HuHu mobilne aplikacije, a posebnu pogodnost na raspolaganju imaju svi korisnici Mastercard® platnih kartica kojima je omogućeno plaćanje EPBIH računa bez naknada.

Osim plaćanja računa, HuHu nudi i jedinstven preglednik svih uplata, a nakon svake transakcije se dobija e-mail kao potvrda o plaćanju. Kartično plaćanje računa za električnu energiju biće omogućeno svim korisnicima koji račune primaju putem maila (e-račun), a sada je registracija na e-račun moguća i putem HuHu aplikacije. Prijava je besplatna i sve što je potrebno jeste unijeti broj posljednjeg računa, takozvanu referencu, u aplikaciju. 

“Nakon što se desetine hiljada naših kupaca opredijelilo za e-račun, shvatili smo da se moramo fokusirati i na elektronsku naplatu računa za električnu energiju. U uslovima masovne digitalizacije, htjeli smo biti inicijator promjena ispred javnog sektora u segmentu uvođenja inovativnih digitalnih rješenja” izjavio je Zlatan Planinčić, izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu EPBiH, dodavši da je “partnerstvo sa svjetskom kompanijom Mastercard garancija da će se ovakav moderni koncept plaćanja odvijati unutar bankovnog sigurnosnog sistema poštujući najsavremenije standarde zaštite za kartična plaćanja”. 

Jelena Ristić, direktorka kompanije Mastercard za tržište Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore istaknula je: „Činjenica da se i veliki izdavaoci računa iz javnog i komunalnog sektora odlučuju svojim korisnicima ponuditi sigurnu i praktičnu opciju online kartičnog plaćanja je čvrst dokaz da je digitalizacija tržišta dominantan trend na tržištu BiH. Kompanija Mastercard radi na tome da kartična plaćanja budu integrisano dostupna korisnicima onda i tamo gdje su im zaista potrebna u cilju stvaranja jednog glatkog korisničkog iskustva i u tom smislu, željela bih se zahvaliti partnerima iz JP Elektroprivreda BiH što su prepoznali našu kompaniju kao idealnog partnera za povećanje efikasnosti i ubrzavanje procesa, uz maksimalnu sigurnost svih učesnika u plaćanju.“ 

Za plaćanje putem HuHu aplikacije je dovoljno posjedovati bilo koju platnu karticu, a plaćanja su omogućena i za korisnike iz inostranstva. Također, moguće je izvršiti i prijavu za više mjernih mjesta. Nakon izdavanja računa za električnu energiju, u HuHu inbox stiže već pripremljena uplatnica koja se jednim klikom odobrava za plaćanje. Također, u slučaju potrebe za korekcijom iznosa, ponuđena je i opcija izmjene. Sama registracija na HuHu ne obavezuje na ovakav način plaćanja, a svaku uplatnicu je moguće jednostavno izbrisati. Kod ponavljajućih plaćanja, dodatnu pogodnost predstavlja primjena credentials-on-file rješenja, odnosno mogućnost čuvanja kartice u sigurnom i certifikovanom okruženju. Proces registracije je jednostavan: korisnik samo jednom unese podatke o svojoj Mastercard kartici kod trgovca, a oni se zatim tokenizuju i postaju spremni za korištenje kad god su korisniku potrebni, bez komplikacija i potrebe za dodatnim unosima prilikom plaćanja. Podaci koji se čuvaju u enkriptovanom obliku uključuju broj kartice i datum isteka kartice – odnosno, podatke koji su vidljivi na samoj plastičnoj kartici. Podaci se čuvaju u skladu sa PCI DSS standardima globalne platne industrije, po kojima su platni sistemi trgovaca podložni redovnim provjerama i ažuriranjima sistema. Osetljivi podaci kao što su PIN, CVC2, Mastercard SecureCode i Mastercard Identity Check kod nikada se ne čuvaju. 

Pored računa za električnu energiju, korisnicima HuHu aplikacije je omogućeno i plaćanje mnogih drugih servisa u BiH, a mobilna aplikacija HuHu dostupna je za besplatan download na Google Play i AppStore.

Pogledajte video:

KARTICNO_PLACANJE_BEZ_NAKNADA_EPBIH-MASTERCARD.mp4