Elektroprivreda BIH i OPA

Nastavljajući aktivnosti u okviru digitalne transformacije poslovanja koja uključuje i reformu sistema naplate računa za električnu energiju, Elektroprivreda BiH u saradnji sa kompanijom ESP BH d.o.o. , svojim kupcima nudi novu mogućnost plaćanja računa za električnu energiju putem mobilne aplikacije pod nazivom OPA. Plaćanje računa sa aplikacijom OPA je jednostavnije, sigurnije i brže, optimizira troškove i vrijeme i značajno štiti okoliš.

Cijela transakcija obavlja se u maksimalno pet sekundi i kao takva mobilna aplikacija OPA je među prvima pokrenuta u zemljama regiona. Dostupna je na Google Play i App Store te omogućava brzo i sigurno plaćanje računa, dok je download, korištenje aplikacije, prijenos sredstava između korisnika aplikacije, te plaćanje kod trgovaca koji koriste OPA sistem potpuno besplatno.

Želite aplikaciju? Šta je potrebno uraditi? 

Za plaćanje računa električne energije putem OPA, potrebno je otvoriti račun u Raiffaisen banci, kao korisnik aplikaciie, otvaranje računa vršite bez naknade.  Naredni korak je registracija računa električne energije unošenjem broja reference računa, i to samo jednom. Svaki naredni mjesec kroz OPA aplikaciju dolazi obavijest o dospjeću i pripremljena uplatnica sa svim ispunjenim podacima za plaćanje. Jedan korisnik može registrovati više uplatnica, odnosno ima mogućnost plaćanja više više računa. 

Registrovana uplatnica kroz OPA aplikaciju ne znači obavezu plaćanja, i svaku registrovanu uplatnicu je moguće na jednostavan način i obrisati.

Prednosti OPA aplikacije 

Inovativni servisi elektronskog plaćanja računa predstavljaju digitalne aplikacije za elektronsko plaćanje, u skladu sa najvišim zahtjevima sigurnosti, zaštite, tajnosti i tačnosti podataka.

OPA aplikacija posebnu pažnju posvećuje sigurnosti plaćanja, koristeći najviše standarde zaštite i privatnosti podataka. 

Plaćanje računa se vrši beskontaktno, od kuće i bez odlaska na naplatna mjesta što je posebno važno uzimajući u obzir trenutne epidemiološke mjere ali i savremene trendove plaćanja. 

Također, korisnici OPA aplikacije mogu plaćati svoje robe i usluge mobilnim uređajem na mnogim drugim mjestima unutar cijele BiH. Više informacija dostupno je na  https://opa.ba/.