EPBiH: Upozorenje kupcima - na terenu lažni uposlenici!

JP Elektroprivreda BiH upozorava stanovništvo na pojavu osoba koje se s ciljem pribavljanja materijalne koristi, lažno predstavljaju kao uposlenici ove kompanije.

Uposlenici JP Elektroprivreda BiH koji vrše očitanja brojila, poslove obavljaju sa vidljivo istaknutom akreditacijom JP Elektroprivreda BiH. Uposlenicima angažovanim na poslovima očitanja brojila, ograničeno je kretanje u objektima kupaca, odnosno, dozvoljeno je kretanje samo do mjesta na kojem je brojilo pozicionirano.

Uposlenici JP Elektroprivreda BiH članovi elektromonterskih ekipa, radove obavljaju  u službenim uniformama kompanije sa vidljivo istaknutom akreditacijom i koriste službena vozila

JP Elektroprivreda BiH sa jasno naznačenim nazivom kompanije. Radove obavljaju na osnovu službenog naloga za njihovo vršenje.

JP Elektroprivreda BiH ograđuje se od postupaka pojedinaca koji lažnim predstavljanjem ulaze u objekte kupaca, vrše navodna očitanja i provjere brojila i čine krivična djela – otuđenje imovine (krađe).

JP Elektroprivreda BiH poziva stanovništvo da se u slučaju suočavanja sa lažnim uposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju zvaničnu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog JP Elektroprivreda BiH, obrate policiji i o istom obavijeste JP Elektroprivreda BiH, telefonskim pozivom na besplatne info linije ili  na kontakt adrese (mail adrese):

 

 

 

Kanton

Besplatni broj

E-mail adresa

 

 

Srednjebosanski  kanton

080 020 130

info.edze@epbih.ba

Bosansko-podrinjski kanton

080 020 131

Info.edsa@epbih.ba

Zeničko-dobojski kanton

080 020 132

info.edze@epbih.ba

Kanton Sarajevo

080 020 133

info.edsa@epbih.ba

Unsko-sanski kanton

080 020 134

info.edbi@epbih.ba

Tuzlanski kanton

080 020 135

info.edtz@epbih.ba

Hercegovačko-neretvanski kanton

080 020 136

info.edmo@epbih.ba