EPBiH konzorcijalni partner EU projekta SUCCESS

Elektroprivreda BiH, posredstvom Sektora za strateški razvoj, učestvuje u projektu SUCCESS, koji finansira EU putem programa ERASMUS+.

Cilj SUCCESS projekta je povezivanje univerziteta i industrije kroz unapređenje sistema obrazovanja u smjeru poduzetništva, kreiranje novih poslova i radnih mjesta, a na osnovu potreba tržišta, te bolja razmjena praktičnih znanja iz industrije prema obrazovnim institucijama. Dodatni motiv implementacije ove saradnje jeste i smanjenje procenta nezaposlenosti mladih ljudi, kao i zaustavljanje trenda odlaska aktivne radne snage iz naše zemlje, ali i općenito iz zemalja zapadnog Balkana.

U projektu učestvuje 16 partnerskih institucija, univerziteta i kompanija iz zemalja regiona i EU. 

Uloga Elektroprivrede BiH, kao industrijskog partnera u konzorciju, jeste da osigura da se aktivnosti projekta na univerzitetima implementiraju u skladu sa zahtjevima realnog sektora. Time se postiže da studenti po završetku fakulteta u Bosni i Hercegovini budu bolje pripremljeni za realne potrebe tržišta rada i time  uspješnije doprinose poslovanju Elektroprivrede BiH ili drugim kompanijama u koje se zapošljavaju.

Više informacija je dostupno na zvaničnoj stranici projekta, na kojoj se mogu  pratiti i osnovni rezultati saradnje:www.success-project.ba