Ekspertna radionica o sistemima daljinskog grijanja

JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, kao konzorcijalni partner na projektu Horizon 2020 Upgrade DH, posredstvom Sektora za strateški razvoj organizuje ekspertnu radionicu o sistemima daljinskog grijanja.

Radionica o temi “Poboljšanje performansi sistema daljinskog grijanja u Evropi“ biće održana 12.07.2021. godine, od 11:00 do 14:00 sati, u amfiteatru JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Vilsonovo šetalište br.15, Sarajevo.

Očekuje se učešće predstavnika Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Fonda za zaštitu okoliša, zatim eksperata iz ove oblasti iz gradova Tuzla, Sarajevo, Kakanj, Sokolac, Ugljevik, Zvornik, Banovići, Srebrenik, Travnik i Gračanica. Radionici će pristustvovati i predstavnici međunarodnih organizacija koje djeluju u energetskom sektoru u BiH, te predstavnici renomiranih lokalnih kompanija i konsultantskih kuća iz ove oblasti.

Na radionici će biti predstavljen i prijedlog Akcionog plana poboljšanja sistema daljinskog grijanja u BiH, razvijen u okviru projekta Upgrade DH.

Cilj projekta Uprgrade DH  je poboljšanje performansi sistema daljinskog grijanja u Evropi kroz podršku procesu nadogradnje u odabranim demonstracijskim slučajevima, a finansira se iz grant sredstava programa Evropske unije za istraživanje i inovacije Horizon 2020. 

Radionica će biti organizovana u skladu sa epidemiološkim mjerama na snazi.