EPBiH Zlatni sponzor ženske odbojkaške reprezentacije BiH

Elektroprivreda BiH zlatni je sponzor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije BiH koja je prvi put ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo u odbojci za žene – EuroVolley 2021. Ugovor o sponzorstvu u vrijednosti 50.000 KM, potpisali su Admir Andelija, generalni direktor i Muhamed Kozadra, izvršni direktor za ekonomske poslove u ime Elektroprivrede BiH i Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

 

 

„Plasman odbojkašica BiH na Evropsko prvenstvo predstavlja historijski uspjeh, izuzetno  važan za promociju države BiH i naše je zadovoljstvo što potpisivanjem Ugovora postajemo dio ovog uspješnog tima. Elektroprivreda BiH je društveno odgovorna kompanija koja prepoznaje značaj predstavljanja države na najbolji način i zadovoljni smo što finansijsku podršku uspješnim odbojkašicama BiH možemo pružiti zahvaljujući našem pozitivnom poslovanju i ostavrenoj dobiti u teškoj 2020.godini“, kazao je Admir Andelija, generalni direktor Elektroprivrede BiH, dodajući da će kompanija i u budućnosti podržavati bh.sportske saveze.

 

Izvršni direktor za  ekonomske poslove Elektroprivrede BiH Muhamed Kozadra je ukazao da je ovaj vid sponzorskih ugovora neophodan zbog nedostatka sistemskih rješenja u sportu, te izrazio nadu da će popisivanje Ugovora biti poticaj za sve one koji mogu i trebaju podržati sport u BiH.

 

„Elektroprivreda BiH je prepoznala potencijal i uložila sredstva u pravu ekipu. Bez ovog Ugovora, naša reprezentacija bi teško otputovala na Evropsko prvenstvo“, rekao je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

 Prvenstvo najboljih reprezentativnih selekcija Evrope u odbojci za žene - EuroVolley 2021,  održava se od  18.08. do 04.09.2021.godine, u četiri države - Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

Voljom žrijeba, selekcija BiH svrstana je u grupu A i sastaće se sa reprezentacijama Srbije, Rusije, Azerbejdžana, Francuske i Belgije. Utakmice se igraju u Beogradu.