Energetski samit od 23.do 25.marta 2022.

Generalni direktor i članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH učestvovaće u radu bh. Energetskog samita 2022, koji se od 23.do 25.marta 2022. godine održava u Neumu.

Energetski samit BiH 2022 zvanično će biti otvoren  panelom  „Reformska agenda za energetski sektor, status, izazovi i potencijali“ s ciljem  predstavljanja reforme energetskog sektora BiH i njenog značaja za održivu budućnost sektora u svjetlu EU paketa čiste energije, te pripreme Nacionalnog energetskog i klimatskog plana BiH (NECP).

Tokom tri dana Samita putem šest panela, razgovaraće se o dekarbonizaciji, sigurnosti snabdijevanja električnom energijom, stanju i promjenama na tržištu energenata, ulozi žena u energetskom sektoru i energetskoj održivosti. 

Organizatori Energetskog samita u Bosni i Hercegovini 2022 su Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) kroz Projekat asistencije energetskom sektoru (USAID EPA), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), EU delegacija u BiH, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i ambasada Velike Britanije u BiH.