Obavijest kupcima iz kategorije tržišnog snabdijevanja

U vezi s Odlukom Vlade FBiH o uvođenju posebnih mjera kontrole cijena snabdijevanja električnom energijom za 2024. godinu, Elektroprivreda BiH uputila je obavijest kupcima iz kategorije tržišnog snabdijevanja u kojoj je navedeno:

Poštovani kupci,

JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, u ulozi tržišnog snabdjevača, Vas informiše da je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj dana 30.11.2023. godine donijela Odluku o proglašenju stanja ugrožene sigurnosti snabdijevanja. 

Nastavno, Vlada Federacije BiH je na sjednici održanoj dana 12.12.2023. godine donijela Odluku o uvođenju posebnih mjera kontrole cijena snabdijevanja električnom energijom za 2024. godinu.

S ciljem primjene iznad pomenutih odluka Vlade Federacije BiH, JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, u ulozi tržišnog snabdjevača, će Vam u periodu koji slijedi ponuditi ugovor o snabdijevanju električnom energijom za tržišno snabdijevanje. Ugovor ćete zaprimiti putem pošte.

U slučaju Vašeg opredjeljenja za prihvatanje takvog ugovora po zaprimanju, potrebno je da, u što je moguće kraćem roku, oba primjerka istog, potpisana i ovjerena vratite na adresu:

JP Elektroprivreda BiH, Sektor za tržišno snabdijevanje, ul. Vilsonovo šetalište 15, Sarajevo.

Kako se ugovori o snabdijevanju električnom energijom za tržišno snabdijevanje za 2024. godinu dostavljaju s kašnjenjem, zbog kašnjenja u donošenju odluka od strane Vlade Federacije BiH, a kako je u skladu sa Zakonom o električnoj energiji Federacije BiH (Službene novine FBiH 60/23) ugovor potrebno zaključiti najkasnije tri dana prije početka primjene istog, jako bismo cijenili ukoliko biste Vaš odgovor o prihvatanju ugovora dostavili na email adresu snabdijevanje@epbih.ba, odmah po zaprimanju, bez odlaganja.

Iskreno se nadamo i radujemo nastavku saradnje.

Vaš tržišni snabdjevač

JP Elektroprivreda BiH d.d. -Sarajevo