Od rukovodstva zeničkog rudnika zatražen program budućeg poslovanja

Na sastanku Uprave JP Elektroprivreda BiH s direktorom i tehničkim direktorom RMU "Zenica", od rukovodstva rudnika je zatraženo da s ciljem prevazilaženja izuzetno teškog stanja, do 29. januara 2024. godine, pripremi program i viziju budućeg poslovanja rudnika s posebnim osvrtom na naredna tri mjeseca, koji bi podrazumijevao povećanje proizvodnje i omogućavanje ekonomski stabilnog poslovanja.

Od Uprave RMU "Zenica" zatražene su konkretne mjere za prevazilaženje trenutne situacije i stvaranje uslova za ispunjavanje planirane proizvodnje. 

Uprava JP Elektroprivreda BiH daje punu podršku programu smanjenja broja uposlenih u rudniku, uz aktivno učešće Vladajućeg društva Koncerna EPBiH u zbrinjavanju radnika kroz obezbjeđenje sredstava za izmirenje obaveza po osnovu plata, doprinosa i otpremnina, ukazujući da bi preostali broj uposlenika adekvatnom organizacijom, reduciranjem izostanaka s radnog mjesta i efikasnijim korištenjem raspoložive opreme i sredstava, trebalo da obezbijedi proizvodnju koja će RMU "Zenica" omogućiti održivo poslovanje i izmirivanje obaveza.