Elektroprivreda podržala edukativni projekt

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha Udruženje građana „Infohouse“ iz Sarajeva sa partnerima nastavilo je edukativni projekt ""Volontiraj – kreditiraj"" koji je ove godine zaposlio oko 1100 učenika iz 56 srednjih škola u 240 firmi, medija, institucija i udruženja građana iz Banja Luke, Bijeljine, Mostara, Tuzle, Širokog Brijega i Sarajeva. Cilj projekta je da obuči, osnaži učenike da kreiraju svoj rad, steknu radne navike, razmjene iskustva...U okviru realizacije ideje promoviranja volonterizma i međusobne solidarnosti mladih Elektroprivreda BiH se i ove godine uključila u ovaj edukativni projekt.

                                                                                                                                                     13. oktobar 2008.  
    Volontiraj – kreditiraj 2008. 

    Elektroprivreda podržala edukativni projekt

 

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha Udruženje građana „Infohouse“ iz Sarajeva sa partnerima nastavilo je edukativni projekt ""Volontiraj – kreditiraj"" koji je ove godine zaposlio oko 1100 učenika iz 56 srednjih škola u 240 firmi, medija, institucija i udruženja građana iz Banja Luke, Bijeljine, Mostara, Tuzle, Širokog Brijega i Sarajeva. Cilj projekta je da obuči, osnaži učenike da kreiraju svoj rad, steknu radne navike, razmjene iskustva...

 

U okviru realizacije ideje promoviranja volonterizma i međusobne solidarnosti mladih Elektroprivreda BiH se i ove godine uključila u ovaj edukativni projekt.

 

EP BiH je posjetilo 18 učenika  iz Srednje škole metalskih zanimanja i Mješovite srednje saobraćajne škole. Učenici su upoznati sa organizacijom, radom i poslovanjem Elektroprivrede. Nakon uručivanja prigodnih, simboličnih poklona raspoređeni su na radna mjesta koja odgovaraju stručnim zvanjima za koja se školuju.

 

Učenici su radili  za dnevnice od kojih će se finasirati najbojli učenički projekti iz njihovih škola koji će biti odabrani na Sajmu ideja 8. novembra 2008. godine. Edukativni projekt  „Volontiraj – kreditiraj“ je u februaru ove godine osvojio prvu nagradu Erste Fondacije  u konkurenciji preko  400 projekata.

 

Elektroprivreda BiH već godinama organizuje posjete učenika srednjih tehničkih škola svojim objektima, smatrajući da se na taj način najbolje ostvaruje edukacija. Posljednjih godina proizvodne objekte Elektroprivrede posjetio je veliki broj učenika iz Sarajeva, Zenice, Mostara, Travnika, Konjica, Jablanice, Goražda, Lukavca, Vareša i Breze.