Mogućnosti unapređenja saradnje

U okviru zvanične posjete BiH, crnogorski premijer Milo đukanović 1. decebmra je posjetio potpredsjednika Federacije Mirsada Kebu, u čijoj pratnji su bili generalni direktor Elektroprivrede BiH, Amer Jerlagić, ®eljeznica FBiH, Narcis Džumhur i BH Telecoma, Nedžad Rešidbegović. Crnogorski premijer je izrazio zadovoljstvo što je njihov susret obogaćen prisustvom uglednih menadžera koji su saopćili korisne inicijative o saradnji preduzeća dviju država.

 02. decembar 2008.

   Mogućnosti unapređenja saradnje

 

U okviru zvanične posjete BiH, crnogorski premijer Milo đukanović 1. decebmra je posjetio potpredsjednika Federacije Mirsada Kebu, u čijoj pratnji su bili  generalni direktor Elektroprivrede BiH, Amer Jerlagić, ®eljeznica FBiH, Narcis Džumhur  i BH Telecoma, Nedžad Rešidbegović.

 

Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo  je naglasio  da se zajednički, u oblastima infrastrukture, elektroenergetike i telekomunikacija, te u zapošljavanju, turizmu i poljoprivredi, mogu izgraditi još jači ekonomski odnosi.  ""Oni će omogućiti da 21. stoljeće i izazovi koje ono nosi, posebno u energetskom sektoru i proizvodnji vode i hrane, dočekamo spremni“, rekao je Kebo

 

Crnogorski premijer je izrazio zadovoljstvo što je njihov susret obogaćen prisustvom uglednih menadžera koji su saopćili korisne inicijative o saradnji preduzeća dviju država.

 

Crnogorski premijer je takođe  rekao da  će mu biti zadovoljstvo da u najskorije vrijeme u Crnoj Gori ugosti menadžere Elektroprivrede BiH Amera Jerlagića, BH Telecoma Nedžada Rešidbegovića i ®eljeznica FBiH Narcisa Džumhura, koji bi trebalo da sa resornim ministrima u Crnoj Gori dogovaraju konkretne projekte u kojima će učestvovati firme iz obje države.