EP BiH: Domaćinstvima na poklon 618.000 štedljivih sijalica

Kako bi preduprijedili moguću elektroenergetsku krizu menadžment JP EP BiH, odlučio je da svojim kupcima, uz informativno-edukativni materijal, te medijsku kampanju, podijeli, svakom domaćinstvu, po jednu štedljivu sijalicu. Riječ je o sijalicama od 20 W koje efikasno mijenjaju standardne, obične sijalice od 100 W i koje daju isto svjetlosti, a troše i do šest puta manje električne energije.

11. decembar 2008.

    Za energetski učinkovitiju Bosnu i Hercegovinu

 

   EPBiH: AKCIJA ŠTEDNJE ELEKTRIčNE ENERGIJE

 

    Domaćinstvima na poklon 618.000 štedljivih sijalica

 

Kako bi preduprijedili moguću elektroenergetsku krizu menadžment JP EP BiH, odlučio je da svojim kupcima, uz informativno-edukativni materijal, te medijsku kampanju, podijeli, svakom domaćinstvu, po jednu štedljivu  sijalicu. Riječ je o sijalicama od 20 W koje efikasno mijenjaju standardne, obične sijalice od 100 W i koje daju isto svjetlosti, a troše i do šest puta manje električne energije.

""Na ovaj korak smo se odlučili, rekao je izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu JP EP BiH Emir Aganović, zbog zaštite standarda potrošača koji će plaćati manje račune te zaštite čovjekove sredine jer se upotrebom štedne sijalice u atmosferu emitira i do 80 procenata manje CO2.

""Korist će imati i Elektroprivreda jer uštedom koju ostvari samo jedna štedna sijalica po domaćinstvu znatno se smanjuje iskorištavanje prirodnih resursa i stvara se
prostor za povećani izvoz električne energije"", objašnjava Aganović.

Već od 15. decembra ove godine počinje akcija, koja će trajati mjesec dana, darivanjem 618.000 štednih sijalica OSRAM deluxstar 20 W domaćinstvima koji će ih dobijati na naplatnim mjestima elektrodistribucija uz popratni letak u kojem je
objašnjeno zašto je isplativo koristiti štedne sijalice.

Sijalice će biti dijeljene samo uz jedan račun za električnu energiju i nosit će natpis ""Poklon kupcima JP Elektroprivreda BiH - Za energetski učinkovitiju Bosnu i Hercegovinu"".