Premijer Tuzlanskog kantona posjetio Termoelektranu Tuzla

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, dopredsjednik Skupštine Tomo Vidović, ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Amir Hasić te predstavnici općina Tuzla i Lukavac posjetili su 15. decembra Termoelektranu Tuzla gdje im je direktor Fadil Nadarević prezentirao ovogodišnje rezultate poslovanja.

 16. decembar 2008.

    Premijer Tuzlanskog kantona posjetio Termoelektranu

 

    čestitke menadžmentu i zaposlenicima

 

 

Premijer Tuzlanskog kantona  Enes Mujić, dopredsjednik Skupštine  Tomo Vidović, ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Amir Hasić te predstavnici općina Tuzla i Lukavac posjetili su 15. decembra Termoelektranu Tuzla gdje im je direktor Fadil Nadarević prezentirao ovogodišnje rezultate poslovanja.


Termoelektrana Tuzla je već realizirala ovogodišnje poslovne planove i procjenjuje se da će tokom 2008. godine proizvesti 3 600 GWh energije što je oko 50 posto ukupne proizvodnje Elektroprivrede BiH. TE Tuzla godišnje primi 3,5 do 4 milijuna tona uglja te opskrbljuje toplotnom energijom više do 20 000 potrošača u Tuzli i Lukavcu U iduće tri godine planira se direktna investicija od 200 000 000 KM.

 

""Posebno želimo naglasiti da smo uložili 60 000 000 KM u ekološke projekte i da smo 20 puta smanjili emisiju prašine iz naših postrojenja. ®elimo u kvalitetnoj komunikaciji s lokalnom zajednicom rješavati sve probleme kako bismo osigurali kontinuitet proizvodnje energije"", istakao je direktor Termoelektrane Fadil Nadarević.

 

Premijer Mujić je uputio čestitke menadžmentu i zaposlenicima Termoelektrane Tuzla na ostvarenju ovogodišnjeg plana proizvodnje i pozdravio napore koji se ulažu u cilju nastavka modernizacije i razvoja TE Tuzla.