Elektroprivreda BiH nastavlja akciju podjele štedljivih sijalica

Menadžment JP Elektroprivreda BiH odlučio je da se nastavi akcija i kupcima podijeli preostalih 128.517 štedljivih sijalica. Tokom nedavne, uspješno okončane akcije podjele štedljivih sijalica koja je trajala 45 dana, kupcima električne energije podijeljeno je 488.849 sijalica od ukupno nabavljenih 617.366 komada.

23. februar 2009.

   Elektroprivreda BiH nastavlja akciju podjele štedljivih sijalica


 

Menadžment JP Elektroprivreda BiH odlučio je da se nastavi akcija i kupcima podijeli preostalih 128.517 štedljivih sijalica.

Tokom nedavne, uspješno okončane akcije podjele štedljivih sijalica koja je trajala 45 dana, kupcima električne energije podijeljeno je 488.849 sijalica od ukupno nabavljenih 617.366 komada.

Akcija se nastavlja, a sijalice će biti podijeljene različitim organizacijama i institucijama među kojima su Centar za djecu sa posebnim potrebama „Los Rosales"" iz Mostara, JU „Dom za stara lica"" Zenica, JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost"" iz Kaknja te Catholic Relief Services, CRS, za potrebe realizacije projekta socijalnog stanovanja u Fojnici i Srebrenici, koji su već podnijeli zahtjeve za određen broj sijalica, oko 800 komada.

Ostatak od gotovo 128 hiljada sijalica biti će podijeljen, uglavnom, penzionerima prilikom plaćanja posljednjeg računa za električnu energiju uz dokaz za penziju.

Ovaj dio akcije trajat će do isteka zaliha.

Inače, najveći broj štedljivih sijalica podijeljen je kupcima na području Elektrodistribucije Zenica (98 procenata), ED Mostar (86 odsto) te ED Tuzla gdje je u prvom dijelu kampanje podijeljeno 82 odsto štedljivih sijalica.