Sastanak Komisije za praćenje prenosa udjela FBiH u rudnicima uglja na EPBiH

Komisija za praćenje realizacije Odluke Vlade Federacije BiH o prenosu udjela Federacije u rudnicima uglja u Federaciji BiH na JP Elektroprivredu BiH d.d. Sarajevo, kojoj predsjedava generalni direktor JP EPBiH Amer Jerlagić, održala je 17. marta u direkciji JP EPBiH svoju prvu sjednicu na kojoj su dogovorene daljnje aktivnosti .Sjednici su prisustvovali direktori sedam rudnika: Kakanj, Breza, Gračanica, Kreka, đurđevik, Zenica i rudnika ""Abid Lolić"" iz Bile, predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Federalnog pravobranilaštva te predsjednik Koordinacionog tima EPBiH za praćenje i realizaciju Odluke Vlade FBiH.

18. mart 2009.

   Sastanak Komisije za praćenje prenosa udjela FBiH u rudnicima uglja na EPBiH

 

Komisija za praćenje realizacije Odluke Vlade Federacije BiH o prenosu udjela Federacije u rudnicima uglja u Federaciji BiH na JP Elektroprivredu BiH d.d. Sarajevo, kojoj predsjedava generalni direktor JP EPBiH Amer Jerlagić, održala je 17. marta u direkciji JP EPBiH svoju prvu sjednicu na kojoj su dogovorene daljnje aktivnosti .

 

Sjednici su prisustvovali direktori sedam rudnika: Kakanj, Breza, Gračanica, Kreka, đurđevik, Zenica i rudnika ""Abid Lolić"" iz Bile, predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Federalnog pravobranilaštva te predsjednik Koordinacionog tima EPBiH za praćenje i realizaciju Odluke Vlade FBiH.

Dogovoreno je da se, do okončanja posla, Komisija sastaje najmanje jednom mjesečno a ukoliko se ukaže potreba i češće. Operativni timovi sastajat će se svake sedmice, a prema potrebi i svakodnevno kako bi se ubrzali brojni poslovi oko pripajanja rudnika Elektroprivredi BiH, odnosno formiranja zajedničke kompanije što je od obostranog i opštedruštvenog interesa.

 

Nakon sastanka Komisije direktori sedam rudnika, generalni direktor JP EPBiH i predstavnik Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije posjetili su povrijeđene rudare iz jame Stranjani RMU Zenica, smještene na Kliničkom centru u Sarajevu, kojom prilikom su izrazili želje za brzim ozdravljenjem posebno naglasivši da rudari nisu sami i da će im biti pružena pomoć u skladu sa mogućnostima.