Elektroprivreda BiH i Vijeće ministara najveći donatori za deminiranje

Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH), uz podršku ambasada SAD i Kanade u BiH održala je 30. maja sedmu tradicionalnu humanitarnu manifestaciju ""Noć hiljadu večera""(Night of a Thousand Dinners), s ciljem prikupljanja sredstava za deminiranje u BiH.Na ovom gala humanitarnom događaju je prikupljeno 200.000 USD za aktivnosti djelovanja protiv mina u BiH. Dva najveća donatora bili su Elektroprivreda BiH i Vijeće ministara.


 

 

 

 

 

 

 

 


Sedma tradicionalna humanitarna manifestacija „Noć hiljadu večera”

Elektroprivreda BiH i Vijeće ministara najveći donatori za deminiranje

Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH), uz podršku ambasada SAD i Kanade u BiH održala je 30. maja sedmu tradicionalnu humanitarnu manifestaciju ""Noć hiljadu večera""(Night of a Thousand Dinners), s ciljem prikupljanja

sredstava za deminiranje u BiH.

Na ovom gala humanitarnom događaju
je prikupljeno 200.000 USD za aktivnosti djelovanja protiv mina u BiH. Dva najveća donatora bili su Elektroprivreda BiH i Vijeće ministara.

 

Zahvaljujući organizatorima i podršci fonda za ove svrhe 2007.godine je skupljeno 402.000 USD, što je omogućilo deminiranje površine od 43.017 m2 i tehnički pregled površine od 83.266 m2.

Prošle godine, za istu svrhu i na isti način, od donatora je sakupljeno 480.000 USD, računajući i donacije Vlada SAD i ""The International Trust Funda"".

Donirani  novac će biti upotrijebljen za deminiranje u BiH tokom 2009. godine.  Cilj BiH da očisti sve minirane površine do 2009. godine nije ostvaren i očekuje se da će deminiranje biti završeno do 2019.