Zlatna diploma Elektroprivredi BiH

Poslovne novine, izdanje Privredne štampe, dodjelile su, 9. jula, priznanja vodećim firmama u Bosni i Hercegovini prema ostvarenim rezultatima u 2008. godini, na osnovu ankete ""100 najvećih firmi u BiH"", koju ova izdavačka kuća pravi već 37 godina. Na svečanosti u Sarajevu, Poslovne novine dodjelile su 20 priznanja (za ukupan prihod, neto dobit, izvoz i investicije u 2008. godini). Elekroprivreda BiH je dobila Zlatnu diplomu za ostvareni ukupni prihod u iznosu od 907.000.000 KM

10. juli 2009.

   Poslovne novine dodjelile nagrade ""100 najvećih firmi u BiH""

   
Zlatna diploma Elektroprivredi BiH

Poslovne novine, izdanje Privredne štampe, dodjelile su, 9. jula, priznanja vodećim firmama u Bosni i Hercegovini prema ostvarenim rezultatima u 2008. godini, na osnovu ankete ""100 najvećih firmi u BiH"", koju ova izdavačka kuća pravi već 37 godinaNa svečanosti u Sarajevu, Poslovne novine dodjelile su 20 priznanja (za ukupan prihod, neto dobit, izvoz i investicije u 2008. godini).

 

Elekroprivreda BiH je dobila Zlatnu diplomu  za ostvareni ukupni prihod u iznosu od 907.000.000 KM


Za najveću netto dobit Zlatna dipoma pripala je  BH Telecomu, za najveći izvoz Aluminju Mostar, a za najveće investicije Telekomunikacijama Republike Srpske. 
Specijalnu nagradu - Srebrni pečat dobila je Bekto Precisa iz Goražda.

Od ove godine Poslovne novine imaju i licencu od Instituta za intelektualno vlasništvo BiH o tome da jedine mogu raditi ovu akciju u BiH. Novost je i da se po prvi put radilo u saradnji sa privrednim komorama Federacije BiH i Republike Srpske.  Pored rangiranja 100 najvećih firmi u BiH (po ukupnom prihodu, neto dobiti, izvozu i investicijama) uvedene su i rang-liste srednjih firmi koje broje od 50 do 200 zaposlenih, te poredak firmi koje imaju do 50 zaposlenih.
     

- čast mi je i zadovoljstvo što je Elektroprivreda BiH kompanija koja je u 2008. godini ostvarila najveći prihod, ali naši poslovni planovi i za 2009. godinu su veoma ambiciozni, kazao je generalni direktor Elektroprivrede BiH Amer Jerlagić.