Potpisan aneks Sporazuma između općine Jablanica i Elektroprivrede BiH

Načelnik općine Jablanica Salem Dedić i predsjednik Općinskog vijeća Mate Mijić u ime općine Jablanica i generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Amer Jerlagić u ime JP EP BiH potpisali su 9. septembra u Sarajevu aneks ugovora na Sporazum o rješavanju međusobnih odnosa u postupku izdavanja upotrebne dozvole za HE Jablanica, kojim je utvrđena nova visina obezbjeđenih sredstava za finansiranje projekata.

10. septembar 2009.

Potpisan aneks Sporazuma između općine Jablanica i Elektroprivrede BiH

Načelnik općine Jablanica Salem Dedić i predsjednik Općinskog vijeća Mate Mijić u ime općine Jablanica i generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Amer Jerlagić u ime JP EP BiH potpisali su 9. septembra  u Sarajevu aneks ugovora na Sporazum o rješavanju međusobnih odnosa u postupku izdavanja upotrebne dozvole za HE Jablanica, kojim je utvrđena nova visina obezbjeđenih sredstava za finansiranje projekata po usvojenim zahtjevima općine Jablanica za 1.872.265,18 KM, saopćeno je iz Općine Jablanica.


Sredstva po aneksu ugovora obezbjediće se do kraja ove godine, a koristiće se za nastavak realizacije projekata: rješavanje kanalizacione mreže u naselju Ostrožac i Donje Papratsko - II faza, sanacija klizišta na lokalitetu Mlake, rekonstrukcija puteva za prekojezerska sela i sanaciju odvojka puta za Donje ®ugliće.

S obzirom na to da su već ranije završene procedure o izboru izvođača radova na spomenutim lokalitetima, sa predstavnicima izvođača će se potpisati ugovori o izvođenju radova.