Elektroprivreda među evropskim velikanima

Elektroprivreda BiH rangirana je među najveće firme jugoistočne Evrope na osnovu prihoda od 464 miliona eura ostvarenih u prošloj godini.Pored Elektroprivrede na ovoj listi našla se i kompanija ASA Prevent Group sa prihodom od 408 milona eura.Top 100 kompanija u ovom dijelu starog kontinenta napravio je SeeNews, u partnerstvu s firmom strateških konsultanata Roland Berger. Na ovoj listi našle su se najuspješnije firme iz Albanije, BiH, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

25. septembar 2009.

   Najveće firme na području jugoistočne Evrope

 

   Elektroprivreda među evropskim velikanima

 

 

Elektroprivreda BiH rangirana je među najveće firme jugoistočne Evrope  na osnovu prihoda od 464 miliona eura ostvarenih u prošloj godini. Pored Elektroprivrede na ovoj listi našla se i kompanija ASA Prevent Group sa prihodom od 408 milona eura.

 

Top 100 kompanija u ovom dijelu starog kontinenta napravio je SeeNews, u partnerstvu s firmom strateških konsultanata Roland Berger. Na ovoj listi našle su se najuspješnije firme iz Albanije, BiH, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Elektroprivreda BiH je na listi prema uspješnosti poslovanja zauzela 83. poziciju, dok se ASA Group našla na 99. mjestu. Ovo je drugo rangiranje istočnoevropskih kompanija prema uspješnosti poslovanja koje vrši ova agencija.

čelna pozicija je pripala rumunskoj firmi Petrom SA, druga hrvatskoj INI, a treća bugarskoj Lukoil Neftochim Burgas.

 

Treba naglasiti da Elektroprivreda BiH u ovoj godini planira ostvariti  prihod od milijardu maraka  koji bi ujedno bio i najveći u njenoj historiji.