Elektroprivreda BiH dodjeljuje donacije u iznosu od 300.000 KM

Donacije će biti dodjeljene brojnim udruženjima građana, udruženjima slijepih, gluhih, oboljelih od multipleskleroze, dijabetičarima penzionerskim udruženjima, općinskim crvenim križevima, ustanovama za boravak djece, organizacijama za odgoj mladih, raznim humanitarnim organizacijama, sportskim društvima, savezima, kulturnim centrima, kulturno umjetničkim društvima, teatrima, fondacijama i klubovima.

30. oktobar 2009.

   Elektroprivreda BiH dodjeljuje donacije u iznosu od 300.000 KM

 

Odlukom Skupštine Elektroprivrede BiH o raspodjeli dobiti iz 2008. godine  izdvojena su sredstva za donacije u iznosu od 300.000 KM koja su namijenjena za finansiranje potreba u oblasti sporta, kulture, socijalne pomoći i za humanitarne svrhe.

 

U skladu sa Pravilnikom o donacijama Elektroprivrede BiH objavljen je javni oglas na koji se prijavio veliki broj subjekata sa prostora Federacije BiH.

 

Posebna komisija formirana od strane generalnog direktora nakon uvida u  pristigle zahtjeve u skladu sa procedurom iz Pravilnika o donacijama predložila je donacije za 87 korisnika i to 39 iz oblasti sporta, 18 iz oblasti kulture, 10 iz oblasti socijalne i 20 iz oblasti humanitarne pomoći o čemu će svi dobitnici donacija biti pismeno obaviješteni nakn što prijedlog Uprave Društva potvrdi Nadzorni odbor na svojoj narednoj sjednici.

 

Donacije će biti dodijeljene brojnim udruženjima građana, udruženjima slijepih, gluhih, oboljelih od multipleskleroze, dijabetičarima penzionerskim udruženjima, općinskim crvenim križevima, ustanovama za boravak djece, organizacijama za odgoj mladih, raznim humanitarnim organizacijama, sportskim društvima, savezima, kulturnim centrima, kulturno umjetničkim društvima, teatrima, fondacijama i klubovima.