Vrijedan poslovni poduhvat

Termoelektrana Tuzla 4. novembra je bila domaćin svečanosti priređenoj u čast primopredaje nove moderne dizel električne manevarske lokomotive, prve takve vrste nabavljene u BiH, koju im je u ime poznatog češkog proizvođača C.Z Loko, isporučilo sarajevsko preduzeće BES Company.

5. novembar 2009.

Termoelektrana Tuzla

Vrijedan poslovni poduhvat

Termoelektrana Tuzla  4. novembra  je bila domaćin svečanosti priređenoj u čast primopredaje nove moderne dizel električne manevarske lokomotive, prve takve vrste nabavljene u BiH, koju im je u ime poznatog češkog proizvođača C.Z Loko, isporučilo sarajevsko preduzeće BES Company.

 

Lokomotiva je projektovana da vozi 800 t., što znači da može da vozi u manevri 20 tovarenih vagona sa ugljem. Bruto težina vagona i uglja je 40 tona.

Kupovinu ove lokomotive u Termoelektrani Tuzla smatraju vrijednim poslovnim poduhvatom, posebno kada se ima u vidu što efikasnije snabdijevanje ugljem koji se u Termoelektranu Tuzla dovozi željeznicom iz rudnika s područja Tuzlanskog kantona.

 

TE Tuzla raspolaže sa dvije stare dizel hidraulične lokomotive i nabavka nove dizel električne lokomotive će značajno povećati operativnost rada željezničkog saobraćaja, bezbjednost saobraćaja  i humanizirati radni ambijent željezničkog osoblja – mašinovođa.

Svečanosti u Tuzli, osim predstavnika firme BES Company i Termoelektrane Tuzla, prisustvovali su i predstavnici Ambasade češke Republike u BiH.