„Austria energy“ iz Brna obnavlja kotao bloka 6 u TE Kakanj

Generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Amer Jerlagić i Helmut Katzenberger, generalni direktor kompanije „Austria energy“ iz Brna, Republika češka, potpisali su 23. novembra u Direkciji Društva Ugovor o rekonstrukciji kotlovskog postrojenja i sistema upravljanja bloka 6 u TE Kakanj čija vrijednost iznosi 25,144.479,00 eura.Riječ je o najvećem dijelu poslova iz investicionog projekta „Revitalizacija bloka 6 – 1x 110 MW u TE Kakanj“ čija je ukupna predračunska vrijednost 94,5 miliona KM, a čija realizacija se očekuje do početka oktobra 2011. godine.

23. novembar 2009.

    UGOVORI
 

   „Austria energy“ iz Brna obnavlja  kotao bloka 6 u TE Kakanj

 

Generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Amer Jerlagić i Helmut Katzenberger, generalni direktor kompanije „Austria energy“ iz Brna, Republika češka, potpisali su 23. novembra u Direkciji Društva Ugovor o rekonstrukciji kotlovskog postrojenja i sistema upravljanja bloka 6 u TE Kakanj čija vrijednost iznosi 25,144.479,00 eura. Riječ je o najvećem dijelu poslova iz investicionog projekta „Revitalizacija bloka 6 – 1x 110 MW u TE Kakanj“ čija je ukupna predračunska vrijednost 94,5 miliona KM, a čija realizacija se očekuje do početka oktobra 2011. godine.

Ističući značaj ovoga ugovora Amer Jerlagić je posebno naglasio da su sva sredstva sa kojima raspolaže JP EPBiH u svakom trenutku operativna i kompletno u funkciji investiranja što potvrđuje i potpisani ugovor, a riječ je o najvećoj bh. investiciji u doba recesije. Naglašavajući izuzetno zadovoljstvo što su ovakav značajan posao dobili u jakoj međunarodnoj konkurenciji Helmut Katzenberger posebno je istakao da je čin potpisivanja ugovora i zvaničan početak njegove realizacije istovremeno izrazivši nadu da će uspješno obaviti sve zadatke koji su pred kompanijom „Austria energy“.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ambasador Republike češke u BiH Tomaš Szunyog koji u kratkom obraćanju nije krio zadovoljstvo potpisanim ugovorom naglasivši da je siguran da će češka kompanija uspješno obaviti svoj posao koji bi trebao biti najbolja referenca i za naredne poslove dok je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo posebno naglasio da je ovo samo jedan od brojnih investicionih poslova EPBiH i da se češke kompanije, s obzirom na svoje reference, mogu nadati i novim ugovorima.