ŠKODI posao vrijedan 12,3 miliona eura

Generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Amer Jerlagić i Jiri Rivola, zamjenik direktora kompanije ŠKODA Power a.s., iz Plzena, Republika češka, potpisali su 26. novembra u Direkciji Društva Ugovor o revitalizaciji turbinskog i generatorskog postrojenja bloka 6 u TE Kakanj, puštenog u pogon maja 1977. godine, čija vrijednost iznosi 12,276.000,00 eura.

26. novembar 2009.

   Novi investicioni ugovor JP Elektroprivreda BiH

 

   ŠKODI posao vrijedan 12,3 miliona eura 

 

Generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Amer Jerlagić i Jiri Rivola, zamjenik direktora kompanije ŠKODA Power a.s., iz Plzena, Republika češka, potpisali su 26. novembra u Direkciji Društva Ugovor o revitalizaciji turbinskog i generatorskog  postrojenja bloka 6 u TE Kakanj, puštenog u pogon maja 1977. godine, čija vrijednost iznosi 12,276.000,00 eura.

Riječ je o drugom, po značaju i vrijednosti, poslu iz investicionog projekta „Revitalizacija bloka 6 – 1x 110 MW u TE Kakanj“ čija je ukupna predračunska vrijednost 94,5 miliona KM a čija realizacija se očekuje do početka oktobra 2011. godine.

Realizacijom ovog posla produžava se radni vijek bloka 6 TE Kakanj za narednih 15 godina, ili za novih 100.000 radnih sati, uz istovremeno povećanje snage turbine i snage generatora za sedam do 10 procenata.

 

Naglašavajući značaj ovoga ugovora, koji je dio najveće bh. investiciji u doba recesije, Amer Jerlagić je posebno istakao da su sva sredstva sa kojima raspolaže JP EPBiH u svakom trenutku operativna i kompletno u funkciji investiranja što potvrđuje i potpisani ugovor. Izražavajući zadovoljstvo što su ovakav značajan posao dobili u jakoj međunarodnoj konkurenciji Jiri Rivola posebno je istakao reference svoje kompanije „koje su garancija da će posao biti na vrijeme i uspješno okončan“ uz istaknutu nadu da će se saradnja dvije kompanije nastaviti i u budućnosti.