Normalizovano snabdijevanje električnom energijom u poplavljenim naseljima

Obilne padavine u proteklim danima prouzrokovale su poplave u mnogim dijelovima Bosne i Hercegovine. Na području Kantona Sarajevo najteža situacija je bila na području Osjeka i Dogloda gdje je rijeka Bosna koja se izlila iz svog korita poplavila na desetine kuća. Elektromonterske ekipe EP BiH su uz pripadnike Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne brigade neprekidno bile na terenu.

08. januar 2010.

   Brzom intervencijom ekipa Elektroprivrede

   Normalizovano snabdijevanje električnom energijom u poplavljenim naseljima

 

Obilne padavine u proteklim danima prouzrokovale su poplave u mnogim dijelovima Bosne i Hercegovine. Na području Kantona Sarajevo najteža situacija je bila na području Osjeka i Dogloda gdje je rijeka Bosna koja se izlila iz svog korita poplavila na desetine kuća. Elektromonterske ekipe Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH su uz pripadnike Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne brigade neprekidno bile na terenu.

 

Uslijed obilnih padavina bez električne energije je ostao dio Osjeka koji se napaja iz TS 10/ 0,4 kV "Osjek 4" koja je u potpunosti bila poplavljena. Nakon povlačenja vode, brzom intervencijom naših ekipa u relativno kratkom vremenskom periodu normalizovano je snabdijevanje električnom energijom ugroženih dijelova naselja. Na području Gladnog polja izlijevanje obližnje rijeke uzrokovalo je plavljenje TS 35/10 kV "Gladno polje" te je za ova područja osigurano alternativno napajanje električnom energijom preko TS 110/ 10 kV „Hadžići“.

 

S obzirom da su padavine prognozirane i za naredni period elektromonterske ekipe Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH su u stanju pripravnosti kako bi u slučajevima novih poplava pravovremeno reagovale.