Struja iz EPBiH ove godine neće poskupjeti

Struja ove godine neće poskupjeti, potvrđeno je i jučer u Elektroprivredi BiH. Elektroprivreda BiH, naime,suprotno nekim najavama, nije tražila od Federalne regulatorne agencije za električnu energiju da pokrene treći tarifni postupak i utvrdi nove, više tarife za struju. Time je EPBiH definitivno potvrdila da struja neće poskupjeti od 1. aprila, kako se uveliko govorilo.

09. mart 2010.

   Iako  ima najnižu cijenu u Evropi

 

   Struja iz EPBiH ove godine neće poskupjeti

 

Struja ove godine neće poskupjeti, potvrđeno je i jučer u Elektroprivredi BiH. Elektroprivreda BiH, naime,suprotno nekim najavama, nije tražila od  Federalne regulatorne agencije za električnu energiju da pokrene treći tarifni postupak i utvrdi nove, više tarife za struju. Time je EPBiH definitivno potvrdila da struja neće poskupjeti od 1. aprila, kako se uveliko govorilo.

 

-  Nasreću, imamo dobru hidrologiju, natplansku, i za sada nema  potrebe  za pokretanje trećeg tarifnog postupka. Ali, nije rješenje uzdati se samo u hidrologiju. Treći tarifni postupak mogao bi se očekivati za narednu godinu – kazao je za Avaz generalni direktor EPBiH Amer Jerlagić.

 

To znači da bi struja mogla poskupjeti tek 2011. godine. Cijene za kupce  na 110 - kilovatnoj mreži, odnosno domaćinstvima u Elektroprivredi BiH i dalje su izuzetno niske i, uz Makedoniju, najniže u Evropi.