16. Skupština EPBiH : Sikira umjesto Bičakčića

Dioničari JP EPBiH, na 16. Skupštini održanoj 25. marta u Sarajevu jednoglasno su usvojili Plan poslovanja JP Elektroprivreda BiH i zavisnih društava ( plan Koncerna ) za naredni trogodišnji period, 2010-2012. godina. U pomenutom periodu Koncern EPBiH planira u djelatnost proizvodnje, djelatnost distribucije, djelatnost snabdijevanja i trgovine, kapitalna ulaganja, ulaganja u ostale zajedničke projekte te ulaganja u zavisna društva izvanelektroprivrednih djelatnosti investirati ukupno 1,57 milijardi KM vlastitih i kreditnih sredstava.

25. mart 2010.

   16. Skupština EPBiH : Sikira umjesto Bičakčića

           

Dioničari JP EPBiH, na 16. Skupštini održanoj  25. marta u Sarajevu jednoglasno su usvojili Plan poslovanja JP Elektroprivreda BiH i zavisnih društava ( plan Koncerna ) za naredni trogodišnji period, 2010-2012. godina. U pomenutom periodu Koncern EPBiH planira u djelatnost proizvodnje, djelatnost distribucije, djelatnost snabdijevanja i trgovine, kapitalna ulaganja, ulaganja u ostale zajedničke projekte te ulaganja u zavisna društva izvanelektroprivrednih djelatnosti investirati ukupno 1,57 milijardi KM vlastitih i kreditnih sredstava.

Dioničari su usvojili i Plan poslovanja JP EPBiH u periodu 2010-2012. godina kojim je za ovu godinu planirano ostvarenje ukupnog prihoda od 888 miliona KM u čemu je 812 miliona prihoda od prodaje električne energije. Ukupan prihod u 2011. godini planiran je u iznosu od 937 miliona KM dok se u 2012. godini očekuje prihod od oko 941 milion KM. U istom trogodišnjem periodu JP EPBiH planira investirati ukupno 1,366 milijardi KM od čega je za kapitalna ulaganja predviđeno više od 620 miliona KM.

Raspravljajući, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, o dvogodišnjem radu  Nadzornog odbora Društva, dioničari su izrazili nezadovoljstvo radom predsjednika NO Edhema Bičakčića i izglasali mu nepovrenje. Na poslije Skupštine održanoj sjednici Nadzornog odbora za novog, privremenog predsjednika NO izabran je član NO Zehrudin Sikira. Istovremeno Skupština je NO  popunila sedmim članom. Za novog člana NO izabran je inženjer mašinstva Zoran Mandlbaum.