Elektroprivredi BiH svečano uručen certifikat od strane TÜV NORD -a

Na svečanosti održanoj 26. marta u Direkciji EPBiH, član Uprave TÜV NORD Volker Klosowski uručio je generalnom direktoru Elektroprivrede BiH Ameru Jerlagiću Certifikat EN ISO 9001:2008 čime je JP EPBiH kao vodeći proizvođač električne energije u BiH u cijelosti certificirana od strane TÜV NORD -a prema ISO 9001 i dijelom prema ISO 14001.Ovim činom je potvrđeno da se ova bosanskohercegovačka kompanija pridržava relevantnih normi u skladu sa strogim evropskim standardima za upravljanje kvalitetom i upravljanje okolišem.

26. mart 2010.

   Elektroprivredi BiH svečano uručen certifikat od strane TÜV NORD -a

 

 

Na svečanosti održanoj 26. marta  u Direkciji EPBiH, član Uprave TÜV NORD Volker Klosowski uručio je generalnom direktoru Elektroprivrede BiH Ameru Jerlagiću Certifikat EN ISO 9001:2008  čime je JP EPBiH kao vodeći proizvođač električne energije u BiH  u cijelosti certificirana  od strane  TÜV NORD -a prema ISO 9001 i dijelom prema ISO 14001.

 

Ovim činom je potvrđeno da se ova bosanskohercegovačka kompanija pridržava relevantnih normi u skladu sa strogim evropskim standardima za upravljanje kvalitetom i upravljanje okolišem.

 

član Uprave TÜV NORD Volker Klosowski naglasio je dugogodišnju uspješnu saradnju između TÜV NORD -a i EPBiH i pohvalio uspješan ishod certificiranja

 

Sa certifikatom ISO 9001, TÜV NORD, kao priznata i neovisna certifikacijska organizacija potvrđuje Elektroprivredi BiH visok standard sistema upravljanja.

 

Međunarodno priznati standard ISO 9001 temelj je kompetentnosti i efikasnosti. Predmet audita su unutrašnji postupci rada i odgovornosti, kao i reguliranje svih procesa u saradnji s kupcima i poslovnim partnerima.

 

Na ovaj način mogu se pratiti poboljšanja i uštede i time povećati zadovoljstvo kupaca i zaposlenika.