BH hidroelektrane obaraju rekorde

Obilne padavine neuobičajene za ovo doba godine u svim hidroelektranama u BiH povećale su proizvodnju električne energije. Tako će godišnji planovi ovim tempom biti ispunjeni već u oktobru. U Elektroprivredi BiH kažu da je, što se tiče hidroenergetskih potencijala, gotovo 80 odsto plana ispunjeno, te da će godišnji plan najvjerovatnije ispuniti već početkom oktobra. Adis Bubalo, tehnički direktor Hidroelektrana na Neretvi, kaže da su planirali proizvesti oko 1.500 gigavat-sati te da su ispunili 80 odsto plana.

24. juni 2010.

    BH hidroelektrane obaraju rekorde

Obilne padavine neuobičajene za ovo doba godine u svim hidroelektranama u BiH povećale su proizvodnju električne energije. Tako će godišnji planovi ovim tempom biti ispunjeni već u oktobru. U Elektroprivredi BiH kažu da je, što se tiče hidroenergetskih potencijala, gotovo 80 odsto plana ispunjeno, te da će godišnji plan najvjerovatnije ispuniti već početkom oktobra, pišu Nezavisne novine.

 

Adis Bubalo, tehnički direktor Hidroelektrana na Neretvi, u čijem sastavu posluju tri hidroelektrane, kaže da su planirali proizvesti oko 1.500 gigavat-sati te da su ispunili 80 odsto plana.

 

""Prvih pet mjeseci ove godine za proizvodnju struje najbolji su u posljednjih petnaestak godina, a u posljednjih 20 godina dostigli smo raspoloživost kapaciteta od gotovo 100 odsto, što je svakako uspjeh"", kazao je Bubalo.

 

""Ako uzmemo u obzir da je cijena gigavat- sata proizvedene struje u hidroelektranama tri puta niža nego u termopostrojenjima, možemo shvatiti da će finansijsko poslovanje elektroprivreda biti poboljšano"", istakao je Bubalo.