Hidroelektrane na Neretvi za devet mjeseci ostvarile godišnji plan

Podružnica Elektroprivrede BiH Hidroelektrane na Neretvi, u čijem sastavu su HE Jablanica, Grabovica i Salkovac, zaključno sa 03. oktobrom ove godine ostvarile su, i neznatno prebacile, godišnji plan proizvodnje od 1,478.400 MWh električne energije što je rezultat nezabilježen o istoriji HE na Neretvi. Pomenuti proizvodni rezultat tim je značajniji kada se zna da je ostvaren uz sanaciju dovodnog tunela 2 u HE Jablanica te uz, još uvijek u toku, godišnju reviziju agregata 3 u HE Salakovac.

05.oktobar 2010.

    Hidroelektrane na Neretvi za devet mjeseci ostvarile godišnji plan

 

Podružnica Elektroprivrede BiH Hidroelektrane na Neretvi, u čijem sastavu su HE Jablanica, Grabovica i Salkovac, zaključno sa 03. oktobrom ove godine ostvarile su, i neznatno prebacile, godišnji plan proizvodnje  od 1,478.400 MWh električne energije što je rezultat nezabilježen o istoriji HE na Neretvi.

- Izuzetno povoljna hidrološka situacija tokom cijele godine, vrhunska pogonska spremnost proizvodnih objekata, značajno povećanje produktivnosti zaposlenih, ali i poboljšanje kadrovske strukture rezultirali su ovakvim poslovnim rezultatom. Bez sumnje je, s obzirom na trenutnu hidrološku situaciju, da ćemo ovogodišnji plan prebaciti za minimalno 25 do 30 procenata, kaže tehnički  direktor Hidroelektrana na Neretvi Adis Bubalo.

Pomenuti proizvodni rezultat tim je značajniji kada se zna da je ostvaren uz sanaciju dovodnog tunela 2 u HE Jablanica te uz, još uvijek u toku, godišnju reviziju agregata 3 u HE Salakovac.