RMU „Breza“ - Pismo zahvalnosti generalnom direktoru EPBiH

Rudari RMU „Breza“ prije roka uspjeli su proizvesti 405 hiljada tona uglja kolika je bila predviđena proizvodnja godišnjim planom. Tim povodom direktor RMU „Breza“ ćamil Zaimović uputio je pismo generalnom direktoru EPBiH Ameru Jerlagiću u kojem se, između ostalog, navodi:„Obzirom da ste nam nesebično pomagali u ovoj godini, i zahvaljujući tome, u ime svih rudara Rudnika mrkog uglja „Breza“ d.o.o. Breza, i u ime menadžmenta Društva Vam se iskreno zahvaljujemo.“

14. decembar 2010.

   Rudnici „Kakanj“ i „Breza“ ispunili ovogodišnji plan

 

   RMU „Breza“ - Pismo zahvalnosti generalnom direktoru EPBiH

 

Dvadeset dana prije kalendarskog kraja 2010. godine rudari najvećeg jamskog pogona RMU „Kakanj“, pogona „Haljinići“, iskopali su 370 hiljada tona uglja. Time je ispunjen ovogodišnji plan proizvodnje i očekuje se prebačaj iskopa od oko 20 hiljada tona čime će biti ostvaren rekord u jamskoj proizvodnji uglja. Direktor RMU „Kakanj“ Mirsad Jašarspahić, uz čestitke rudarima na ispunjenju plana, tom prilikom, posebno je naglasio:

- Postignuti proizvodni rekord izraz je započete modernizacije Rudnika koja je počela nabavkom automatske metanometrijske centrale i mašine za otvaranje podzemnih prostorija i koja će biti nastavljena i naredne godine. U toku je postupak javne nabavke nove širokočelne mehanizirane podgrade sa pratećom opremom i još jedne mašine za otvaranje jamskih hodnika. Sve investicije u narednoj godini, uključujući i već aktivnu opremu, biće finansirane iz sredstava Elektroprivrede BiH, istakao je Jašarspahić.

I rudari RMU „Breza“ prije roka uspjeli su proizvesti 405 hiljada tona uglja kolika je bila predviđena proizvodnja godišnjim planom što je povećanje, u odnosu na 2009. godinu, od sedm procenata a ubijeđeni su da će do kraja godine proizvesti još 20.000 tona uglja i značajno se približiti planu proizvodnje u 2011. godini od 450.000 tona.


Tim povodom direktor RMU „Breza“ ćamil Zaimović uputio je pismo generalnom direktoru EPBiH Ameru Jerlagiću u kojem se, između ostalog, navodi:

„Obzirom da ste nam nesebično pomagali u ovoj godini, i zahvaljujući tome, u ime svih rudara Rudnika mrkog uglja „Breza“ d.o.o. Breza, i u ime menadžmenta Društva Vam se iskreno zahvaljujemo,“ potpisao je ćamil Zaimović.