Direktoru RMU „Breza“ nagrada za rudarske rekorde

Na tradicionalnom, dvadeset i drugom po redu, izboru najuspješnijih menadžera i kompanija iz BiH, održanom 15. decembra u Banjaluci od ukupno 2000 nominacija i prijedloga koliko ih je pristiglo na adresu Direkcije Agencije za izbor najmenadžera, po odluci žirija dodijeljeno je tridesetak nagrada u više kategorija.U kategoriji ""Veliki biznis"" nagrađen je, ćamil Zaimović, generalni direktor Zavisnog društva EPBiH Rudnik mrkog uglja „Breza“,za rudarske rekorde.

16. decembar 2010.

   Manifestacija ""Izbor menadžera godine Bosne i Hercegovine"",

   Direktoru RMU „Breza“ nagrada za rudarske rekorde

Na tradicionalnom, dvadeset i drugom po redu, izboru najuspješnijih menadžera i kompanija iz BiH, održanom 15. decembra u Banjaluci od ukupno 2 000 nominacija i prijedloga koliko ih je pristiglo na adresu Direkcije Agencije za izbor najmenadžera, po odluci žirija dodijeljeno je tridesetak nagrada u više kategorija kao što su mali, srednji i veliki biznis te po granama i oblastima privrede.

U kategoriji ""Veliki biznis"" nagrađen je, ćamil Zaimović, direktor Zavisnog društva  EPBiH  Rudnik mrkog uglja „Breza“, za rudarske rekorde.

Rudari RMU „Breza“ prije roka uspjeli su proizvesti 405 hiljada tona uglja kolika je bila predviđena proizvodnja godišnjim planom što je povećanje, u odnosu na 2009. godinu, od sedam procenata,  a očekuju  da će do kraja godine proizvesti još 20.000 tona uglja i značajno se približiti planu proizvodnje  u 2011. godini od 450.000 tona.

Direktor RMU „Breza“ ćamil Zaimović je od početka konstituisanja  Koncerna Elektroprivrede Bosne i Hercegovine isticao da  se njegovim formiranjem rudnicima ukazala svjetlija perspektiva.

- Ovaj koncept s Elektroprivredom je jedini spas za rudnik u Brezi, a i za druge rudnike, kazao je Zaimović

Na manifestaciji „Najmenadžer godine“ dodjeljuju se međunarodno verifikovana priznanja, budući da je  Agencija za izbor i promociju menadžera jedini globalni i nezavisni autoritet na području regiona jugoistočne i srednje Evrope.