„Kapis-u“ posao vrijedan 7 miliona KM

Nastavljajući realizaciju dugoročne poslovne politike angažovanja domaćih kompanija u realizaciji vlastitih investicionih projekata danas su generalni direktor EPBiH Amer Jerlagić i direktor firme „Kapis“ iz Tomislavgrada Dragan Obradović potpisali ugovor vrijedan 7,3 miliona KM. Riječ je o nabavci ukupno 1.264 tone raznih samonosivih kablovskih snopova i energetskih niskonaponskih kablova EPBiH neophodnih za realizaciju dugoročnog investicionog projekta modernizacije distributivne mreže ali i za stvaranje uslova za napajanje električnom energijom novih kupaca.

Nastavljajući realizaciju dugoročne poslovne politike angažovanja domaćih kompanija u realizaciji vlastitih investicionih projekata danas su generalni direktor EPBiH Amer Jerlagić i direktor firme „Kapis“ iz Tomislavgrada Dragan Obradović potpisali ugovor vrijedan 7,3 miliona KM. Riječ je o nabavci ukupno 1.264 tone raznih samonosivih kablovskih snopova i  energetskih niskonaponskih kablova EPBiH neophodnih za realizaciju dugoročnog investicionog projekta modernizacije distributivne mreže ali i za stvaranje uslova za napajanje električnom energijom novih kupaca.
„Ovo je jedan od većih ugovora koje smo do sada potpisali sa „Kapis-om“ koji je, i ovaj put, zadovoljio zahtjevne uslove međunarodnog tendera što nam je posebno drago jer uspošljavamo domaće kapacitete. EPBiH ima sigurnog i provjerenog dobavljača čiji kvalitet proizvoda je već potvrđen kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu. Bez sumnje je da će ovaj ugovor omogućiti „Kapisu“ da lakše prebrodi recesionu krizu i uposli kapacitete ali i nove zaposlenike,“ istakao je Amer Jerlagić.
„Nadam se da ćemo dosadašnju uspješnu saradnju nastaviti i ubuduće jer „Kapis“ je firma koja kvalitetom, za što posjedujemo sve evropske certifikate, može ispuniti i najzahtjevnije uslove tendera. Ovaj posao omogućit će novo zapošljavanje ljudi koje smo bili primorani otpustiti zbog krize izazvane recesijom iz koje, nažalost, još nismo izašli. Ova godina za nas je, ali mislim i za brojne druge kolektive, odlučujuća u borbi za opstanak. Nažalost, u toj borbi nemamo neophodnu podršku finansijskih institucija sa nivoa države što smatramo nedopustivim jer „Kapis“ je kompanija koja ima zavidnu reputaciju na tržištima EU na koja ćemo, prema do sada zaključenim ugovorima, ove godine izvesti rpoizvoda u vrijednosti od stotinjak miliona KM,“ naglasio je Dragan Obradović