Posao.ba dodijelio priznanja najpoželjnijim poslodavcima u BiH

Posao.ba je 14. aprila u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu četvri put zaredom dodijelio priznanja kompanijama koje su u istraživanju izabrane za najpoželjnije poslodavce u BiH u 2011. godini.Rezultati istraživanja obuhvataju poredak prvih deset najpoželjnijih poslodavaca u BiH sa procentom glasova koji su osvojili, a poslodavci koji su se našli između 11. i 30. mjesta svrstani su po kategorijama čiji je kriterij za formiranje bila djelatnost kompanija. Ove godine izabrane kompanije od 11. do 30. mjesta svrstane su u sljedeće kategorije: Proizvodno-prodajni sektor, Finansijsko-osiguravajući sektor, kategorija Informatika i telekomunikacije i kategorija Mediji.

                                          

 Posao.ba je 14. aprila u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu četvri put zaredom dodijelio priznanja kompanijama koje su u istraživanju izabrane za najpoželjnije poslodavce u BiH u 2011. godini.

Rezultati istraživanja obuhvataju poredak prvih deset najpoželjnijih poslodavaca u BiH sa procentom glasova koji su osvojili, a poslodavci koji su se našli između 11. i 30. mjesta svrstani su po kategorijama čiji je kriterij za formiranje bila djelatnost kompanija. Ove godine izabrane kompanije od 11. do 30. mjesta svrstane su u sljedeće kategorije: Proizvodno-prodajni sektor, Finansijsko-osiguravajući sektor, kategorija Informatika i telekomunikacije i kategorija Mediji.

Kompanija ""BH Telekom"" izabrana je za najpoželjneg poslodavca u BiH u 2011. godini u istraživanju internet poslovnog portala ""Posao.ba"". Prema podacima istraživanja provedenog među 6 669 ispitanika iz svih dijelova BiH, iza ""BH Telekoma"" slijede ""Elektroprivreda BiH"", ""Violeta"", M:tel, ASA grupacija, ""Bosnalijek"", ""Koka-Kola"", DM, ""Konzum"" i Rajfajzen banka.

Projekt ""Najpoželjniji poslodavac u BiH"" pokrenut je 2007. godine kada je organizovano prvo istraživanje među građanima, a cilj projekta je promovisanje pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH da bi se kompanije dodatno motivisale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenima i da ponude još bolje uslove za rad, razvoj i edukaciju.

Generalni direktor portala ""Posao.ba"" Edin Mehić rekao je večeras, na svečanosti povodom objavljivanja rezultata istraživanja, da je ovaj portal od nastanka posredovao u zapošljavanju 9 000 ljudi.

Ističući da je ""Posao.ba"" najjača privatna baza podataka o poslodavcima na Balkanu, Mehić je rekao da su kroz njihovu bazu do sada prošli podaci o 10 000 poslodavaca i o 160 000 ljudi koji traže posao.