RMU „Breza“ -ostvaren polugodišnji plan, dobit dva miliona KM

Rudari Rudnika mrkog uglja „Breza“, koji posluje u sastavu Koncerna EPBiH, u petak su, 17. juna, iskopali 210.000 tona uglja čime je, dvije sedmice prije roka, ispunjen plan proizvodnje za prvo polugodište 2011. godine. „Prebačajem proizvodnje, koji ćemo ostvariti u prvom polugodištu, racionalizacijom troškova poslovanja i kvalitetom našeg uglja stvorili smo mogućnost da prvo polugodište završimo sa dobiti koju procjenjujemo na oko dva miliona KM što će biti najveći uspjeh u dugogodišnjem poslovanju Rudnika. Moram naglasiti da smo ove rezultate bili u mogućnosti ostvariti zahvaljujući izuzetnoj pomoći i podršci Koncerna od kojeg to očekujemo, a što je i najavljeno, i u narednom periodu“, kaže direktor Rudnika ćamil Zaimović.

        Rudari Rudnika mrkog uglja „Breza“, koji posluje u sastavu Koncerna EPBiH, u petak su, 17. juna,  iskopali 210.000 tona uglja čime je, dvije sedmice prije roka, ispunjen plan proizvodnje za prvo polugodište 2011. godine. 
„Prebačajem proizvodnje, koji ćemo ostvariti u prvom polugodištu, racionalizacijom troškova poslovanja i kvalitetom našeg uglja stvorili smo mogućnost da prvo polugodište završimo sa dobiti koju procjenjujemo na oko dva miliona KM što će biti najveći uspjeh u dugogodišnjem poslovanju Rudnika. Moram naglasiti da smo ove rezultate bili u mogućnosti ostvariti zahvaljujući izuzetnoj pomoći i podršci Koncerna od kojeg to očekujemo, a što je i najavljeno, i u narednom periodu“, kaže direktor Rudnika ćamil Zaimović.
Dosadašnje poslovanje Rudnika rezultiralo je i značajnim poboljšanjem standarda rudara a nedavno potpisani Anex ugovora o isporuci uglja za proizvodne pogone EPBiH u 2011. godini, garancija su da će se uslovi rada u Rudniku i standard rudara i dalje poboljšavati što je i osnovni cilj Koncerna EPBiH.