EPBiH i NLB banka: Platite račun za električnu energiju bez reda i naknade

JP Elektroprivreda BiH u saradnji sa NLB Bankom, omogućila je plaćanje računa za električnu energiju putem usluge PLAĆANJE RAČUNA koja podrazumijeva brže i jednostavnije plaćanje računa, bez bespotrebnog čekanja i bez naknade.

Putem NLB internet ili mobilnog bankarstva potrebno je aktivirati uslugu PLAĆANJE RAČUNA, a prijava je besplatna i vrši se jednostavnim unosom reference (broja računa) u zahtjev za ugovaranje usluge PLAĆANJE RAČUNA gdje korisnik dobije unaprijed popunjenu uplatnicu te vrši plaćanje jednostavnim klikom na „PLATI“. Dodatna pogodnost za fizička lica, korisnike usluge PLAĆANJE RAČUNA, koji su ujedno registrovani na uslugu e-račun EPBiH  (dostava računa za električnu energiju putem e-maila), je besplatno plaćanje računa. Usluga je dostupna svima, a korisnici e-računa EPBiH ostvaruju i pogodnost plaćanja računa bez naknade.

Uslugu mogu ugovoriti svi kupci električne energije kod EPBiH koji imaju račun i uslugu mobilnog ili elektronskog bankarstva NLB Banke, a omogućeno je i plaćanje za više registriranih mjernih mjesta, 24 sata na dan.

Korisničko uputstvo za uslugu plaćanja računa putem digitalnog bankarstva NLB Banke: Placanje racuna_EPBiH.pdf