Aktuelnosti

02. juni 2008.
HE Jablanica: Pušten u probni rad revitalizirani agregat
U Hidroelektrani Jablanica pušten je u probni rad revitalizirani agregat A1. Puštanjem u rad ovog agregata završena je kompletna revitalizacija elektrane, a njena ukupna snaga povećana za 30 megavata.U revitalizaciju HE Jablanica uložena su 22 miliona švicarskih franaka kreditnih sredstava i 35 miliona KM vlastitih sredstava JP Elektroprivreda BiH, što je najveća poslijeratna investicija na području Hercegovine.
29. maj 2008.
Prezentacija projekta izgradnje bloka 7.
Generalni direktor Elektroprivrede BiH Amer Jerlagić sa članovima menadžmenta posjetio je 28. maja Općinu Tuzla, gdje je načelniku Jasminu Imamoviću prezentiran novi investicioni ciklus Elektroprivrede BiH koji predviđa izgradnju tri termoenergetska i tri hidroenergetska objekta u Federaciji BiH. Najviše je bilo riječi o izgradnji bloka 7. u Termoelektrani Tuzla.Prezentacija u Tuzli imala je za cilj upoznati lokalnu zajednicu sa pogodnostima koje nudi investicija koja je urađena po evropskim standardima za zaštitu okoliša.
21. maj 2008.
Prezentirani planovi novih proizvodnih objekata Elektroprivrede BiH
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević primio je 20. maja generalnog direktora Elektroprivrede BiH Amera Jerlagića sa saradnicima. Tema sastanka bila je prezentacija planova za izgradnju novih proizvodnih objekata Elektroprivrede na području Zeničko-dobojskog kantona, Hidroelektrane Vranduk i Bloka 8 Termoelektrane Kakanj.
15. maj 2008.
Menadžment EP BiH u posjeti Unsko-sanskom kantonu
Generalni direktor Elektroprivrede BiH, Amer Jerlagić sa saradnicima posjetio je 14. maja Unsko-sanski kanton. Delegacija EP BiH razgovarala je tom prilikom sa premijerom Šemsudninom Dedićem i načelnikom Općine Bihać Hamdijom Lipovačom.Posebna pažnja posvećena je Nacrtu Strateškog plana i programa razvoja energetskog sektora FBiH, izgradnji hidroelektrana i poboljšanju distributivne mreže na području Kantona.
09. maj 2008.
Struja iz Elektroprivrede BiH najjeftinija u Evropi
Prema podacima Eurostata, evropskog statističkog ureda najjeftiniju struju u Evropi plaćaju Bugari, Grci, Srbi, Hrvati, Estonci i Bosanci, a najskuplu Danci, Italijani i Holanđani, prenosi «Slobodna Bosna».Razlika između najskuplje i najjeftinije evropske struje za domaćinstva više je nego trostruka!
13. april 2008.
EPBiH među najpoželjnijim poslodavcima
U Sarajevu je 9. aprila, u dvorani ""Mirza Delibašić"" KSC Skenderija član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić svečano otvorio, drugi po redu, Sajam poslova i zapošljavanja ""PosaoFest 2009"" pod sloganom ""Kriza pogađa - PosaoFest uzvraća udarac"".U okviru istraživanja portala Posao.ba, koje se odnosilo na izbor najpoželjnijeg poslodavca, od 220 kompanija, 20 je izabrano u najuži krug. Za najpoželjnijeg poslodavca u BiH proglašen je BH Telecom, na drugom mjestu je kompanija m:tel, a na trećem Elektroprivreda BiH.
01. april 2008.
Predstavnici njemačkog energetskog koncerna EnBW u EP BiH
Delegacija njemačkog energetskog koncerna EnBW (Energie Baden - Wurttemberg), koju je predvodio gospodin Herman Luschen, viši potpredsjednik za inostrana ulaganja, danas je posjetila Elektroprivredu BiH gdje je razgovarala sa generalnim direktorom Amerom Jerlagićem, i njegovim saradnicima.
31. mart 2008.
Deveta Skupština Društva
Na Devetoj Skupštini Društva održanoj u subotu 29. marta usvojene su odluke o dopunama Statuta JP Elektroprivrede BiH i Poslovnika o radu Skupštine. Na Skupštini je prihvaćena ostavka predsjednika Nadzornog odbora Zehrudina Sikire, a za novog predsjednika izabran Edhem Bičakčić.
28. mart 2008.
Ljetno računanje vremena
Prelaskom na ljetno računanje vremena od nedjelje 30. marta 2008. godine, u skladu sa Odlukom Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH (FERK), Veći dnevni tarifni stavovi se primjenjuju od 8:00 do 14:00 sati i od 17:00 do 23:00 sata.Manji dnevni tarifni stavovi se primjenjuju od 0:00 do 8:00 sati, od 14:00 do 17:00 sati i od 23:00 do 24:00 sata.
28. mart 2008.
Delegacija KazTransGasa posjetila EP BiH
Generalni direktor KazTransGas-a, Yessenali Ussenov sa saradnicima posjetio je 27. marta Elektoprivredu BiH i sastao se sa menadžmentom ove kompanije koju je predvodio generalni direktor Amer Jerlagić. Razgovarano je o mogućnostima poslovne saradnje ove dvije kompanije u razvoju elektroenergetskog sektora u FBiH.