Aktuelnosti

09. maj 2008.
Struja iz Elektroprivrede BiH najjeftinija u Evropi
Prema podacima Eurostata, evropskog statističkog ureda najjeftiniju struju u Evropi plaćaju Bugari, Grci, Srbi, Hrvati, Estonci i Bosanci, a najskuplu Danci, Italijani i Holanđani, prenosi «Slobodna Bosna».Razlika između najskuplje i najjeftinije evropske struje za domaćinstva više je nego trostruka!
13. april 2008.
EPBiH među najpoželjnijim poslodavcima
U Sarajevu je 9. aprila, u dvorani ""Mirza Delibašić"" KSC Skenderija član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić svečano otvorio, drugi po redu, Sajam poslova i zapošljavanja ""PosaoFest 2009"" pod sloganom ""Kriza pogađa - PosaoFest uzvraća udarac"".U okviru istraživanja portala Posao.ba, koje se odnosilo na izbor najpoželjnijeg poslodavca, od 220 kompanija, 20 je izabrano u najuži krug. Za najpoželjnijeg poslodavca u BiH proglašen je BH Telecom, na drugom mjestu je kompanija m:tel, a na trećem Elektroprivreda BiH.
01. april 2008.
Predstavnici njemačkog energetskog koncerna EnBW u EP BiH
Delegacija njemačkog energetskog koncerna EnBW (Energie Baden - Wurttemberg), koju je predvodio gospodin Herman Luschen, viši potpredsjednik za inostrana ulaganja, danas je posjetila Elektroprivredu BiH gdje je razgovarala sa generalnim direktorom Amerom Jerlagićem, i njegovim saradnicima.
31. mart 2008.
Deveta Skupština Društva
Na Devetoj Skupštini Društva održanoj u subotu 29. marta usvojene su odluke o dopunama Statuta JP Elektroprivrede BiH i Poslovnika o radu Skupštine. Na Skupštini je prihvaćena ostavka predsjednika Nadzornog odbora Zehrudina Sikire, a za novog predsjednika izabran Edhem Bičakčić.
28. mart 2008.
Ljetno računanje vremena
Prelaskom na ljetno računanje vremena od nedjelje 30. marta 2008. godine, u skladu sa Odlukom Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH (FERK), Veći dnevni tarifni stavovi se primjenjuju od 8:00 do 14:00 sati i od 17:00 do 23:00 sata.Manji dnevni tarifni stavovi se primjenjuju od 0:00 do 8:00 sati, od 14:00 do 17:00 sati i od 23:00 do 24:00 sata.
28. mart 2008.
Delegacija KazTransGasa posjetila EP BiH
Generalni direktor KazTransGas-a, Yessenali Ussenov sa saradnicima posjetio je 27. marta Elektoprivredu BiH i sastao se sa menadžmentom ove kompanije koju je predvodio generalni direktor Amer Jerlagić. Razgovarano je o mogućnostima poslovne saradnje ove dvije kompanije u razvoju elektroenergetskog sektora u FBiH.
19. mart 2008.
TE Tuzla : Pušten u rad rekonstruisani Blok 5
Uz prisustvo brojnih zvanica u Termoelektrani Tuzla je 18. marta svečano pušten u pogon revitalizirani Blok 5. Rekonstrukcija ovog bloka je trajala 18 mjeseci, a investicija koja je iznosila 100 milona maraka uglavnom je finansirana vlastitim sredstvima Elektroprivrede BiH. Rekonstrukcija Bloka 5 i instaliranje dodatnih 200 MW u energetski sistem je jedan od najvećih poslijeratnih projekata u BiH.
29. februar 2008.
Konferencija za medije
Na prvoj konferenciji za medije novoimenovanog generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH Amera Jerlagića i njegovih saradnika bilo je riječi o rezultatima poslovanja u protekloj godini, planovima razvoja u 2008. godini kao i dugoročnim planovima razvoja.Prema nerevidiranom bilansu uspjeha Elektroprivreda BiH je u 2007. godini ostvarila ukupni operativni prihod od 721 milion KM. Troškovi su iznosili 606 miliona KM, pa je sveukupni rezultat dobit od 11,5 miliona KM, što predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na prethodnu godinu. Visoki procenat rasta prihoda koji je išao 12,5% je dobar trend koji će prema planovima za tekuću godinu biti i veći.
19. februar 2008.
Amer Jerlagić novi generalni direktor EP BiH
Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH na sjednici održanoj 18. februara imenovao je Amera Jerlagića, dosadašnjeg vršioca dužnosti za novog generalnog direktora Elektroprivrede BiH.Amer Jerlagić rođen je 1967. godine u Livnu. Tokom svog radnog vijeka dodatno se usavršavao iz oblasti menadžmenta, korporativnog upravljanja i tržišta kapitala, finansija za neekonomiste, racionalizacije proizvodnje, zakonodavstva, privatizacije i upravljanja projektima investiranja.
04. februar 2008.
Prva sjednica novoizabranog Nadzornog odbora
Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH koji je izabaran na 8. skupštini Društva održao je u subotu drugog februara svoju prvu sjednicu. Doneseno je nekoliko odluka od značaja za dalji efikasan nastavak poslovanja Preduzeća i dogovoreni pravci djelovanja Nadzornog odbora u narednom periodu.