Aktuelnosti

13. oktobar 2008.
Elektroprivreda podržala edukativni projekt
Nakon prošlogodišnjeg uspjeha Udruženje građana „Infohouse“ iz Sarajeva sa partnerima nastavilo je edukativni projekt ""Volontiraj – kreditiraj"" koji je ove godine zaposlio oko 1100 učenika iz 56 srednjih škola u 240 firmi, medija, institucija i udruženja građana iz Banja Luke, Bijeljine, Mostara, Tuzle, Širokog Brijega i Sarajeva. Cilj projekta je da obuči, osnaži učenike da kreiraju svoj rad, steknu radne navike, razmjene iskustva...U okviru realizacije ideje promoviranja volonterizma i međusobne solidarnosti mladih Elektroprivreda BiH se i ove godine uključila u ovaj edukativni projekt.
17. juli 2008.
Elektroprivreda BiH i dalje najveća bh. kompanija
Na svečanosti, koja je održana u Sarajevu 16. jula, Poslovne novine, izdanje Privredne štampe d.o.o., dodijelile su priznanja vodećim firmama u BiH prema ostvarenim rezultatima poslovanja u 2007. godini. Na osnovu podataka prikupljenih metodom anketiranja formirana je rang-lista ""100 najvećih"". Kriteriji za rangiranje bili su: ukupan prihod ostvaren u prošloj godini, izvoz, investicije, te netto dobit.
08. juli 2008.
Svečanost u HE Jablanica
Na svečanosti održanoj 7. jula u Hidroelektrani Jablanica predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić, svečano je pustio u pogon svih šest rekonstruisanih agregata u što je uložen 31 milion švicarskih franaka kreditnih sredstava i 35 miliona KM sredstava Elektroprivrede BiH.Svečanosti su prisustvovali i premijer FBiH Nedžad Branković, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vahid Hećo, u ime veleposlanika Švicarske Rosemarie Henny, generalni direktor JP EP BiH Amer Jerlagić, predsjednik Nadzornog odbora Edhem Bičakčić, i drugi.
03. juli 2008.
Potpisan Memorandum o razumijevanju između BH GAS-a i EP BiH
Generalni direktor Elektroprivrede BiH, Amer Jerlagić i direktor BH-GAS-a, Almir Bećarević potpisali su 2. jula u Sarajevu Memorandum o razumijevanju. Ovim Memorandumom dvije kompanije su krenule u zajedničke aktivnosti na izradi studijskih dokumenata za proizvodnju električne energije iz gasa u TE Kakanj, odnosno proizvodnju toplotne i električne energije iz termoelektrane i toplane koja bi se gradila u blizini Sarajeva.
01. juli 2008.
Održana 10. Skupština Društva
Na sjednici održanoj 30. juna u Sarajevu, Skupština Elektroprivrede BiH usvojila je Izvještaj o poslovanju za 2007. godinu sa Finansijskim izvještajem, Izvještajem nezavisnog revizora, Izvještajem o radu Nadzornog odbora i Izvještajem Odbora za reviziju, kao i Odluku o rasporedu dobiti Elektroprivrede BiH za 2007. godinu.Na sjednici Skupštine našla se i Analiza rada Nadzornog odbora. Predsjednik Nadzornog odbora Edhem Bičakčić je istakao da je Nadzorni odbor u ovom veoma složenom periodu rada imao primarni zadatak da održi poziciju Elektroprivrede BiH kao regionalnog lidera u proizvodnji električne energije.
06. juni 2008.
Elektroprivreda BiH investira gradnju mosta preko Jablaničkog jezera
U čelebićima, Općina Konjic 5. juna polaganjem kamena temeljca je ozvaničen početak radova na izgradnji mosta čelebići – Lisičići preko Jablaničkog jezera.Ovo je najveća poslijeratna investicija u Općini Konjic. Ovim mostom, uz novi vodovod i asfaltnu cestu, desna obala Jablaničkog jezera postat će najljepši dio Općine Konjic. Stanovnici Lisičića i okolnih mjesta, ovaj most čekaju od 1954. godine i konačno će kvalitetnom putnom komunikacijom biti povezani sa magistralnim putem M 17.
02. juni 2008.
HE Jablanica: Pušten u probni rad revitalizirani agregat
U Hidroelektrani Jablanica pušten je u probni rad revitalizirani agregat A1. Puštanjem u rad ovog agregata završena je kompletna revitalizacija elektrane, a njena ukupna snaga povećana za 30 megavata.U revitalizaciju HE Jablanica uložena su 22 miliona švicarskih franaka kreditnih sredstava i 35 miliona KM vlastitih sredstava JP Elektroprivreda BiH, što je najveća poslijeratna investicija na području Hercegovine.
29. maj 2008.
Prezentacija projekta izgradnje bloka 7.
Generalni direktor Elektroprivrede BiH Amer Jerlagić sa članovima menadžmenta posjetio je 28. maja Općinu Tuzla, gdje je načelniku Jasminu Imamoviću prezentiran novi investicioni ciklus Elektroprivrede BiH koji predviđa izgradnju tri termoenergetska i tri hidroenergetska objekta u Federaciji BiH. Najviše je bilo riječi o izgradnji bloka 7. u Termoelektrani Tuzla.Prezentacija u Tuzli imala je za cilj upoznati lokalnu zajednicu sa pogodnostima koje nudi investicija koja je urađena po evropskim standardima za zaštitu okoliša.
21. maj 2008.
Prezentirani planovi novih proizvodnih objekata Elektroprivrede BiH
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević primio je 20. maja generalnog direktora Elektroprivrede BiH Amera Jerlagića sa saradnicima. Tema sastanka bila je prezentacija planova za izgradnju novih proizvodnih objekata Elektroprivrede na području Zeničko-dobojskog kantona, Hidroelektrane Vranduk i Bloka 8 Termoelektrane Kakanj.
15. maj 2008.
Menadžment EP BiH u posjeti Unsko-sanskom kantonu
Generalni direktor Elektroprivrede BiH, Amer Jerlagić sa saradnicima posjetio je 14. maja Unsko-sanski kanton. Delegacija EP BiH razgovarala je tom prilikom sa premijerom Šemsudninom Dedićem i načelnikom Općine Bihać Hamdijom Lipovačom.Posebna pažnja posvećena je Nacrtu Strateškog plana i programa razvoja energetskog sektora FBiH, izgradnji hidroelektrana i poboljšanju distributivne mreže na području Kantona.