Aktuelnosti

25. novembar 2021.
Ugrožena proizvodnja u TE "Tuzla"
Depoi Termoelektrane u Tuzli su bez zaliha uglja i dalja proizvodnja električne i toplotne energije ozbiljno je ugrožena zbog aktuelnih dešavanja u rudnicima Koncerna i upitne isporuke iz RU "Kreka".
19. novembar 2021.
Podrška Vlade TK zasadima energetske biomase u rudnicima
Predstavnici Sektora za strateški razvoj JP Elektroprivreda BiH prezentovali su u Vladi Tuzlanskog kantona, projekat eksperimentalni zasadi energetske brzorastuće biomase vrbe na u rudnicima Kreka, Đurđevik i Breza. Upotrebom biomase u termoelektranama smanjiće se potrošnja uglja a time i emisije C02 što će omogućiti funkcionisanje i rad pogona termoelektrana u narednom periodu koji predviđa plaćanje nadoknada za emisije CO2.
10. novembar 2021.
Hidroelektrane na Neretvi spriječile plavljenje Mostara
Zahvaljujući prihvatanju aktuelnog velikog vala rijeke Neretve od strane akumulacije HE Jablanica, koji je prema karakteristikama najbliži tipskom stogodišnjem valu, spriječeno je plavljenje Mostara jer je protok Neretve kroz grad ostao unutar granica sigurnim po nizvodno stanovništvo.
08. novembar 2021.
Uspostavljeno snabdijevanje električnom energijom u svim dijelovima Sarajeva
05. novembar 2021.
Prekidi u snabdijevanju električnom energijom uslijed vremenske situacije
Usljed vremenskih nepogoda došlo do plavljenja elektroenergetskog objekta Elektroprijenosa BiH trafostanice Sarajevo 10 (Reljevo) zbog čega je izvršeno isključenje kompletnog visoko naponskog 110 kV postrojenja, kako bi se spriječila veća havarija.
04. novembar 2021.
Vlada FBiH o projektu Blok 7 i poskupljenju električne energije
Vlada Federacije BiH je na 289. tematskoj sjednici, održanoj u Sarajevu, upoznata sa informacijama Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o najavljenom poskupljenju električne energije i statusu projekta izgradnje Bloka 7 - TE "Tuzla".
04. novembar 2021.
EPBIH & UNION BANKA: E-plaćanje bez troškova provizije
Potpisivanjem Sporazuma o ugovaranju i izvršavanju usluge e-RAČUN, JP Elektroprivreda BiH i Union banka omogućile su plaćanje računa za električnu energiju samo jednim klikom, bez troškova provizije
01. novembar 2021.
Sačuvati radna mjesta uposlenih u rudnicima imperativ energetske tranzicije JP EPBiH
U JP Elektroprivreda BiH 29.oktobra 2021. godine u organizaciji SLLEI Inicijative i Međunarodnog centra Olof Palme održan je Okrugli sto o temi Pravedna tranzicija u energetskom sektoru.
29. oktobar 2021.
Primjena tarifnih stavova u zimskom periodu
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 31. oktobra 2021. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (termina tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.
18. oktobar 2021.
Savjetovanje BH K/O CIGRE
U Neumu je, 17.10.2021. godine, počelo s radom 15. savjetovanje Bosanskohercegovačkog komiteta/ ogranka Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme CIGRE (BH K/O CIGRE), na kojem će učestvovati i stručnjaci iz JP Elektroprivreda BiH.