Aktuelnosti

04. novembar 2021.
Vlada FBiH o projektu Blok 7 i poskupljenju električne energije
Vlada Federacije BiH je na 289. tematskoj sjednici, održanoj u Sarajevu, upoznata sa informacijama Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o najavljenom poskupljenju električne energije i statusu projekta izgradnje Bloka 7 - TE "Tuzla".
04. novembar 2021.
EPBIH & UNION BANKA: E-plaćanje bez troškova provizije
Potpisivanjem Sporazuma o ugovaranju i izvršavanju usluge e-RAČUN, JP Elektroprivreda BiH i Union banka omogućile su plaćanje računa za električnu energiju samo jednim klikom, bez troškova provizije
01. novembar 2021.
Sačuvati radna mjesta uposlenih u rudnicima imperativ energetske tranzicije JP EPBiH
U JP Elektroprivreda BiH 29.oktobra 2021. godine u organizaciji SLLEI Inicijative i Međunarodnog centra Olof Palme održan je Okrugli sto o temi Pravedna tranzicija u energetskom sektoru.
29. oktobar 2021.
Primjena tarifnih stavova u zimskom periodu
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 31. oktobra 2021. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (termina tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.
18. oktobar 2021.
Savjetovanje BH K/O CIGRE
U Neumu je, 17.10.2021. godine, počelo s radom 15. savjetovanje Bosanskohercegovačkog komiteta/ ogranka Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme CIGRE (BH K/O CIGRE), na kojem će učestvovati i stručnjaci iz JP Elektroprivreda BiH.
08. oktobar 2021.
Upozorenje SEER-a o okolnostima s kojim se suočava JP Elektroprivreda BiH
Zbog ozbiljnosti okolnosti sa kojima je suočeno JP Elektroprivreda BiH, Sindikat elektroenergetskih radnika Federacije BiH oglasio se saopćenjem za javnost, u kojem se navodi:
01. oktobar 2021.
Predstavnici EPBiH na utrci B2B RUN
Predstavnici JP Elektroprivreda BiH učestvovali su na utrci B2B Run, namijenjenoj poslovnoj zajednici. Od 1169 učesnika u konačnom poretku JP Elektroprivreda BiH zauzela je 9. mjesto, dok je u kategoriji „veličina preduzeća (251 ili više radnika)“, zauzela je 6 mjesto.
29. septembar 2021.
CEDIS i Siemens u posjeti JP Elektroprivreda BiH
Predstavnici Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS i kompanije Siemens posjetili su JP Elektroprivreda BiH, Podružnicu „Elektrodistribucija“ Zenica gdje su se upoznali sa primjenom SCADA/DMS/OMS sistema.
27. septembar 2021.
Obilježen Dan Koncerna EPBiH
Povodom 25. septembra - Dana Koncerna EPBiH, u Kaknju je održana svečana sjednica Uprave JP Elektroprivreda BiH proširena sa članovima Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH, pomoćnikom generalnog direktora za zavisna i povezana društva, direktorima i prokuristima zavisnih društava - rudnika uglja.
22. septembar 2021.
EPBiH u rudnicima uspješno realizovala prve pilot projekte zasada brzorastuće drvenaste biomase -vrbe za čistiju proizvodnju električne energije
Delegacija američke kompanije E3 International iz Vašingtona u sastavu Bonnie Norman, predsjednica, Robert V. Russo, generalni direktor, Christopher Martius, direktor Međunarodnog centra za istraživanja u šumarstvu CIFOR - Njemačka i Dietmar Stoian, vodeći naučnik iz Svjetskog centra za agrošumarstvo ICRAF, boravili su u radnoj posjeti JP Elektroprivreda BiH i rudnicima koncerna ¨Kreka¨ i ¨Breza¨, na čijim su površinama uspostavljeni zasadi brzorastuće drvenaste biomase –vrbe, a shodno potpisanom sporazuma o saradnji između E3 i EPBiH.