Aktuelnosti

31. maj 2022.
Predstavnici JP Elektroprivreda BiH pobjednici B2B Trail Trebević
Predstavnici JP Elektroprivreda BiH osvojili su u timskom poretku prvo i drugo mjesto na prvoj utrci B2B Trial održanoj u organizaciji Planinarskog društva Skakavac i portal B2B trail.run na području Zaštićenog pejzaža Trebević.
19. maj 2022.
EPBiH primjenjuje zahtjeve EU o uvođenju taksi na CO2
U ime Elektroprivrede BiH izvršni direktor za kapitalne investicije dr. Senad Salkić učestvovao je u radu panela posvećenog Mehanizmu za prilagođavanje granice ugljika (CBAM), odnosno oporezivanju emisija ugljendioksida, koji je u organizaciji Energetske zajednice održan u Briselu u okviru konferencije na kojoj je o Mehanizmu razgovarano u kontekstu - put ka razdvajanju ili katalizator za Energetsku zajednicu.
04. maj 2022.
Projekat VE Vlašić: Sporazum o saradnji EPBiH i Evropske investicijske banke
Admir Andelija, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Lilyana Pavlova, potpredsjednica Evropske investicijske banke (EIB), potpisali su Sporazum o saradnji između EIB i JP Elektroprivreda BiH za finansiranje konsultantske usluge procjene kritičnih staništa na lokalitetu buduće Vjetroelektrane Vlašić, kojim su definisani uslovi za realizaciju finansijske saradnje i konsultantske usluge.
26. april 2022.
Skupština EPBiH donijela odluku o osnivanju privrednog društva MiOD d.o.o.Tuzla
Sedamdeset druga (vanredna) Skupština Društva, održana 26.04.2022. godine, donijela je Plan poslovanja JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo za period 2022.- 2024. godina, kojim je za sve tri godine planirano pozitivno poslovanje i povećanje profitabilnosti preduzeća.
15. april 2022.
FBiH je istrajna na putu energetske tranzicije
Nermin Džindić ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH i Admir Andelija, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH prisustvovali su osmom sastanku Komiteta za energiju i klimu (ECC), održanom u Beču.
06. april 2022.
EPBiH pokrenula aplikaciju za kupce električne energije
Elektroprivreda BiH je pokrenula mobilnu aplikaciju koja pruža brz i jednostavan pregled informacija za kupce električne energije.
25. mart 2022.
EPBiH se mora pravovremeno pripremiti za mnoge izazove
Treći dan Energetskog samita u Bosni i Hercegovini 2022. održan je panel Tržište električne energije – izazovi i nova realnost, tokom kojeg je diskutovano o stanju na tržištu električne energije u BiH i zemljama regiona u trenutku kada su, kako je rečeno u uvodu, cijene na svjetskom tržištu električne energije na najvišem nivou.
25. mart 2022.
Dnevni tarifni stavovi EPBiH u priodu ljetnog računanja vremena
Prelaskom na ljetno računanje vremena, u nedjelju 27. marta 2022. godine, nastupiće i promjene u primjeni viših i nižih dnevnih tarifnih stavova za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH.
25. mart 2022.
Dom naroda FBiH odobrio nastavak upotrebe blokova 4 i 5
Dom naroda Parlamenta FBiH je na 10.vanrednoj sjednici, održanoj 24.03.2022. godine, u Sarajevu, po zahtjevu Vlade FBiH odobrio nastavak upotrebe blokova 4 i 5 u TE „Tuzla“ i TE „Kakanj“.
24. mart 2022.
Energetski samit 2022 - Podrška SAD-a i EU za očuvanje energetske neovisnosti BiH
Energetski samit 2022 zvanično je otvoren 23.marta 2022. godine u Neumu, panelom „Reformska agenda za energetski sektor, status, izazovi i potencijali“ na kojem je razgovarano o ispunjavanje obaveza BiH prema potpisanim sporazumima sa Energetskom zajednicom u skladu sa evropskim direktivama.