Aktuelnosti

27. novembar 2019.
Otkazana Pedeset i deveta (vanredna )Skupština
Nadzorni odbor JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo donio je Odluku o otkazivanju Pedeset i devete (vanredne) Skupštine Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo, koja je zakazana za 28.11.2019. godine, u prostorijama Poslovno-tehničke zgrade JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ulica Vilsonovo šetalište broj 15., s početkom u 10,00 sati. Skupština je otkazana radi nepostojanja uslova za održavanje.
22. novembar 2019.
Održano savjetovanje o budućnosti termoelektrana u BiH u uslovima energetske tranzicije
Naučno-stručno savjetovanje o temi ”Budućnost postojeċih i novih termoelektrana u Bosni i Hercegovini u uslovima energetskog zaokreta/tranzicije u EU”, održano je u Sarajevu u organizaciji Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo. Skup je okupio naučnike i stručnjake iz zemalja EU i Zapadnog Balkana čija se energetika značajno oslanja na ugalj, kao što su: Njemačka, Poljska, Grčka, Sjeverna Makedonija, Srbija i Bosna i Hercegovina.
04. novembar 2019.
Odbačena tužba Udruženja „Ekotim“ iz Sarajeva
Kantonalni sud u Sarajevu donio je Rješenje o odbacivanju tužbe Udruženja za zaštitu i unapređenje okoliša, prirode i zdravlja „Ekotim“ iz Sarajeva, koje je pokrenulo upravni spor protiv Federalnog ministarstva okoliša i turizma i zainteresovane strane JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, radi poništenja Rješenja o izdavanju Okolinske dozvole za Blok 7 (450 MW) u Termoelektrani „Tuzla“.
01. novembar 2019.
Počeli pripremni radova na izgradnji Bloka 7
Nakon svih ispunjenih formalno pravnih uslova, JP Elektroprivreda BiH uvođenjem u posao izvođača radova, 1.novembra 2019. godine, započela je pripremne radove za izgradnu zamjenskog Bloka 7 TE „Tuzla“. Vrijednost pripremnih radova je 18,9 miliona KM, a trajaće 12 mjeseci.
30. oktobar 2019.
Savjetovanje o budućnosti postojeċih i novih termoelektrana u Bosni i Hercegovini u energetskoj tranziciji
S namjerom definisanja modela održive tranzicije energetskog sektora Bosne i Hercegovine, JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo i Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine organizuju naučno stručno savjetovanje o temi ”Budućnost postojeċih i novih termoelektrana u Bosni i Hercegovini u energetskoj tranziciji ".
28. oktobar 2019.
Nastavak realizacije Projekta izgradnje toplovoda za daljinsko grijanje Grada Živinice
Sporazum II o nastavku međusobne saradnje i regulisanju odnosa za izgradnju toplovoda i korištenje toplifikacionih kapaciteta Termoelektrane „Tuzla“ za daljinsko grijanje Grada Živinice, potpisan je 25.oktobra 2019. godine, u Termoelektrani „Tuzla“.
25. oktobar 2019.
Zimsko računanje vremena - promjena u primjeni tarifnih stavova
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 27. oktobra 2019. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.
21. oktobar 2019.
U Neumu se održava Savjetovanje BH K CIGRE
U Neumu je 20.10.2019. godine počelo s radom 14. savjetovanje Bosanskohercegovačkog komiteta CIGRE, na kojem će svoje radove predstaviti veliki broj stručnjaka iz JP Elektroprivreda BiH, kao autori, koautori i stručni izvjestioci.
11. oktobar 2019.
Održana prezentacija „Snabdijevanje električnom energijom privrednih lica“
Privredna/Gospodarska komora FBiH i JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo organizirali su 09.10.2019. godine, u Sarajevu, prezentaciju na temu „Snabdijevanje električnom energijom privrednih lica“, s ciljem da se privrednici upoznaju sa aktuelnim uslovima na tržištu električne energije
24. septembar 2019.
Dug razvojni put i Blok 7 kao budućnost
Jubilej 60 godišnjica Termoelektrane¨Tuzla obilježen je 24.septembra 2019. godine, podsjećanjem na dug razvojni put Termoelektrane ¨Tuzla", predstavljanjem projekata koji su budućnost najvećeg proizvođača električne energije u BiH, podjelom priznanja zaslužnim pojedinicima i polaganjem cvijeća na spomenik radnicima poginulim u odbrambeno - oslobodilačkom ratu.