Aktuelnosti

30. decembar 2022.
818 paketića za 818 osmijeha
Uposlenici JP Elektroprivreda BiH podjelom 818 novogodišnjih paketića u akciji Aktiva žena SEER-a organizovanoj pod motom ¨Svako dijete paketić – veseli osmijeh“, obradovali su najmlađe pacijente Klinike za Onkologiju SKB Mostar , Udruženja oboljelih i liječenih od malignih oboljenja sa područja Konjica, mališane iz udruženja „Osmijeh nade“ Kalesija i „World Vision“, kao i djecu koja se nalaze na odjelima pedijatrije kantonalnih bolnica Zenica, Mostar i Travnik, uključujući i Odjel hirurgije KB Travnik.
27. decembar 2022.
Skupština usvojila Plan poslovanja za period 2023. - 2025. godina
Na sedamdesetčetvrtoj (vanrednoj) Skupštini JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, održanoj 27.12.2022. godine, usvojen je Plan poslovanja JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za period 2023. – 2025. godina.
18. novembar 2022.
EPBiH partner projekta SUCCESS za povećanje zaposlenosti studenata
Elektroprivreda BiH partner je projekta „Sustainable University Enterprise Cooperation for Improving Graduate Employability" – SUCCESS, čiji je cilj modernizacija univerziteta balkanskih zemalja kroz jačanje UEC partnerstva.
07. novembar 2022.
Izgradnja „FNE Banovići Selo“
U Elektroprivredi BiH 03. novembra 2022.godine, potpisan je Ugovor o saradnji i zakupu zemljišta u svrhu izgradnje fotonaponske elektrane „FNE Banovići Selo“ na rekultivisanom odlagalištu na površinskom kopu RMU "Banovići".
01. novembar 2022.
Tarifni stavovi u zimskom periodu
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 30. oktobra 2022. godine, došlo je do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (termina tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.
21. oktobar 2022.
Stručnjaci iz EPBiH na Trećem savjetovanju BH K/O CIRED 2022
Stručnjaci iz Elektroprivrede BiH prezentovali su radove na Trećem savjetovanju Bosanskohercegovačkog ogranka Međunarodne konferencije o elektrodistribuciji CIRED održanoj od 16 do 18.10.2022. u Mostaru.
17. oktobar 2022.
Svečano otvoreno 3. savjetovanje Bosanskohercegovačkog komiteta/ogranka CIRED
Treće savjetovanje Bosanskohercegovačkog ogranka Međunarodne konferencije o elektrodistribuciji CIRED čiji je sponzor JP Elektroprivreda BiH, svečano je otvoreno 16.oktobra 2022. godine u Mostaru.
30. septembar 2022.
Nije bilo potrebe za štrajkom-rudarima će biti isplaćena pomoć!
Nakon što je objavljeno da će JP Elektroprivreda BiH, u skladu s Uredbom Vlade FBiH, isplatiti svojim uposlenicima po 750 KM kao pomoć zbog rasta inflacije, jutros su nepotrebno oštro reagirali iz Samostalnog sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH u sklopu kojeg su i rudnici iz sastava Koncerna EPBiH.
23. septembar 2022.
EPBiH će podržati energetsku tranziciju Grada Živinice
Generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Admir Andelija i gradonačelnik Grada Živinice, Samir Kamenjaković, potpisali su Memorandum o razumijevanju o provedbi energetske tranzicije na području Grada Živinice.
22. septembar 2022.
Povećanje potrošnje električne energije prijetnja stabilnosti sistema
Na panelu o temi „Globalna ekonomska kriza – uticaj na BiH i zemlje regiona“ održanom prvog dana 16. Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2022, Admir Andelija, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH je govoreći o elektroenergetskom sistemu ukazao na realnu opasnost za njegovu stabilnost u narednom periodu.