Aktuelnosti

05. novembar 2021.
Prekidi u snabdijevanju električnom energijom uslijed vremenske situacije
Usljed vremenskih nepogoda došlo do plavljenja elektroenergetskog objekta Elektroprijenosa BiH trafostanice Sarajevo 10 (Reljevo) zbog čega je izvršeno isključenje kompletnog visoko naponskog 110 kV postrojenja, kako bi se spriječila veća havarija.
04. novembar 2021.
Vlada FBiH o projektu Blok 7 i poskupljenju električne energije
Vlada Federacije BiH je na 289. tematskoj sjednici, održanoj u Sarajevu, upoznata sa informacijama Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o najavljenom poskupljenju električne energije i statusu projekta izgradnje Bloka 7 - TE "Tuzla".
04. novembar 2021.
EPBIH & UNION BANKA: E-plaćanje bez troškova provizije
Potpisivanjem Sporazuma o ugovaranju i izvršavanju usluge e-RAČUN, JP Elektroprivreda BiH i Union banka omogućile su plaćanje računa za električnu energiju samo jednim klikom, bez troškova provizije
01. novembar 2021.
Sačuvati radna mjesta uposlenih u rudnicima imperativ energetske tranzicije JP EPBiH
U JP Elektroprivreda BiH 29.oktobra 2021. godine u organizaciji SLLEI Inicijative i Međunarodnog centra Olof Palme održan je Okrugli sto o temi Pravedna tranzicija u energetskom sektoru.
29. oktobar 2021.
Primjena tarifnih stavova u zimskom periodu
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 31. oktobra 2021. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (termina tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.
18. oktobar 2021.
Savjetovanje BH K/O CIGRE
U Neumu je, 17.10.2021. godine, počelo s radom 15. savjetovanje Bosanskohercegovačkog komiteta/ ogranka Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme CIGRE (BH K/O CIGRE), na kojem će učestvovati i stručnjaci iz JP Elektroprivreda BiH.
08. oktobar 2021.
Upozorenje SEER-a o okolnostima s kojim se suočava JP Elektroprivreda BiH
Zbog ozbiljnosti okolnosti sa kojima je suočeno JP Elektroprivreda BiH, Sindikat elektroenergetskih radnika Federacije BiH oglasio se saopćenjem za javnost, u kojem se navodi:
01. oktobar 2021.
Predstavnici EPBiH na utrci B2B RUN
Predstavnici JP Elektroprivreda BiH učestvovali su na utrci B2B Run, namijenjenoj poslovnoj zajednici. Od 1169 učesnika u konačnom poretku JP Elektroprivreda BiH zauzela je 9. mjesto, dok je u kategoriji „veličina preduzeća (251 ili više radnika)“, zauzela je 6 mjesto.
29. septembar 2021.
CEDIS i Siemens u posjeti JP Elektroprivreda BiH
Predstavnici Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS i kompanije Siemens posjetili su JP Elektroprivreda BiH, Podružnicu „Elektrodistribucija“ Zenica gdje su se upoznali sa primjenom SCADA/DMS/OMS sistema.
27. septembar 2021.
Obilježen Dan Koncerna EPBiH
Povodom 25. septembra - Dana Koncerna EPBiH, u Kaknju je održana svečana sjednica Uprave JP Elektroprivreda BiH proširena sa članovima Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH, pomoćnikom generalnog direktora za zavisna i povezana društva, direktorima i prokuristima zavisnih društava - rudnika uglja.