Aktuelnosti

28. august 2020.
Usvojena odluka o odobravanju statuta rudnika uglja
Šezdeset i treća (vanredna) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo održana 28.avgusta 2020. godine u Sarajevu nije donijela Odluku o razrješenju članova Nadzornog odbora ispred državnog kapitala, radi isteka perioda na koji su imenovani.
20. august 2020.
VE "Podveležje" - Upotrebna dozvola za transformatorsku stanicu
Ministarstvo građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona izdalo je 10. augusta 2020.godine, pravosnažnu Upotrebnu dozvolu JP Elektroprivreda BiH za transformatorsku stanicu TS 110/30 kV, izgrađenu na lokalitetu Podveležje za potrebe plasmana električne energije Vjetroelektrane “Podveležje” u prijenosni elektroenergetski sistem BiH.
13. august 2020.
Dobiti za lokalnu i širu zajednicu
Vjetroelektrana „Podveležje“ u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, projekat je od obostranog interesa i koristi za lokalnu zajednicu i Elektroprivredu BiH. Još u fazi priprema za izgradnju, lokalna zajednica je ostvarila direktne finansijske efekte. Za projekte unapređenja zaštite okoliša i životnog standarda stanovništva, Elektroprivreda BiH je Gradu Mostaru uplatila milion KM, a uplaćena je i jednokratna koncesiona naknada u iznosu milion i 10 hiljada KM.
13. august 2020.
Šezdeset i treća (vanredna) Skupština zakazana za 28.08.2020.
Šezdeset i treća (vanredna ) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d.- Sarajevo biće održana 28.08.2020. godine, u Sarajevu, u prostorijama Poslovno - tehničke zgrade JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ulica Vilsonovo šetalište 15, s početkom u 10,00 sati.
17. juli 2020.
Kupci račune mogu bez provizije plaćati u poslovnicma BH Pošte
Povodom informacija koje su objavljene u pojedinim medijima da JP Elektroprivreda BiH, kako je navedeno „ukida gotovinsko plaćanje računa za električnu energiju“ i s ciljem istinitog informisanja, obavještavamo javnost da su u skladu s globalnim trendovima, započete aktivnosti u okviru digitalne transformacije poslovanja, uključujući i reformu sistema naplate računa za električnu energiju.
07. juli 2020.
EPBiH – Od 01. jula redovni režim rada
Nakon proglašenja stanja prirodne nesreće u FBiH uzrokovane pojavom virusa COVID – 19, Elektroprivreda BiH se snažno angažovala u provođenju aktivnosti i mjera s ciljem očuvanja stabilnosti elektroenergetskog sistema, kontinuiranog snabdijevanja, pružanja različitih vidova zaštite i pomoći kupcima električne energije.
03. juli 2020.
EPBiH: Nadzorni odbor i Uprava u obilasku gradilišta VE „Podveležje“
Članovi Nadzornog odbora i Uprave JP Elektroprivreda BiH posjetili su gradilište Vjetroelektrane „Podveležje“ kod Mostara, na kojem su u okviru LOT-a 1, u toku radovi na betoniranju temelja vjetroagregata, čime je započeta finalna faza u realizaciji projekta.
01. juli 2020.
Zatraženo izuzeće od zabrane prijema radnika u rudnike Koncerna EPBiH
S obzirom na činjenicu da aktivnosti na izradi nove reorganizacije zavisnih društava rudnici uglja u sastavu Koncerna EPBiH nisu okončane zbog novonastale situacije sa proglašenjem prirodne nesreće uzrokovane pandemijom, Elektroprivreda BiH je Vladi Federacije BiH putem Ministarstva energije, rudarstva i industrije, dostavila zahtjev za izuzeće od zabrane prijema u radni odnos na određeno vrijeme u rudnicima uglja Koncerna EPBiH.
25. juni 2020.
Projekti Elektroprivrede BiH - doprinos unapređenju zaštite okoliša
U okviru investicionog ciklusa, koji obuhvata izgradnju proizvodnih kapaciteta iz obnovljivih izvora energije i zamjenskih termo postrojenja, Elektroprivreda BiH uspješno razvija projekte čija je realizacija uslovljena striktnom primjenom okolinskih mjera proisteklih iz direktiva Evropske Unije i Energetske zajednice.
23. juni 2020.
VE Podveležje - betoniran prvi temelj ; počela isporuka opreme
Na platou Podveležja, završeno je betorniranje temelja vjetroagregata broj 14. U temelj dubine 3, prečnika 18,6 metara, ugrađeno je 50 tona armature i 200 ankera (sidrenih vijaka) pojedinačne dužine 3 metra. Za betoniranje temelja utrošeno je više od 450 kubnih metara betona, koji je na lokaciju vjetroagregata broj 14 dovezen sa 60 miksera.