Aktuelnosti

29. septembar 2021.
CEDIS i Siemens u posjeti JP Elektroprivreda BiH
Predstavnici Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS i kompanije Siemens posjetili su JP Elektroprivreda BiH, Podružnicu „Elektrodistribucija“ Zenica gdje su se upoznali sa primjenom SCADA/DMS/OMS sistema.
27. septembar 2021.
Obilježen Dan Koncerna EPBiH
Povodom 25. septembra - Dana Koncerna EPBiH, u Kaknju je održana svečana sjednica Uprave JP Elektroprivreda BiH proširena sa članovima Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH, pomoćnikom generalnog direktora za zavisna i povezana društva, direktorima i prokuristima zavisnih društava - rudnika uglja.
22. septembar 2021.
EPBiH u rudnicima uspješno realizovala prve pilot projekte zasada brzorastuće drvenaste biomase -vrbe za čistiju proizvodnju električne energije
Delegacija američke kompanije E3 International iz Vašingtona u sastavu Bonnie Norman, predsjednica, Robert V. Russo, generalni direktor, Christopher Martius, direktor Međunarodnog centra za istraživanja u šumarstvu CIFOR - Njemačka i Dietmar Stoian, vodeći naučnik iz Svjetskog centra za agrošumarstvo ICRAF, boravili su u radnoj posjeti JP Elektroprivreda BiH i rudnicima koncerna ¨Kreka¨ i ¨Breza¨, na čijim su površinama uspostavljeni zasadi brzorastuće drvenaste biomase –vrbe, a shodno potpisanom sporazuma o saradnji između E3 i EPBiH.
07. septembar 2021.
U RU „Kreka“ u rad pušteni rekonstruisani magistralni transporteri
U prisustvu članova Nadzornog odbora i Uprave JP Elektroprivreda BiH, na površinskom kopu Dubrave Rudnika uglja „Kreka“, u rad su zvanično pušteni rekonstruisani magistralni transporteri MT1-1 i MT 1-2, čime je osiguran kontinuiran i pouzdan transportni sistem i omogućen nastavak proizvodnje otkrivke.
02. septembar 2021.
EPBiH – uvezivanje radnog staža za radnike rudnika Koncerna
Ispunjavajući obaveze iz Sporazuma o nastavku restrukturiranja rudnika, potpisanim sa Sindikatom radnika rudnika FBiH 19. maja 2021. godine, JP Elektroprivreda BiH obratila se Vladi Federacije BiH s molbom za donošenje odluke o uvezivanju radnog staža za 120 radnika rudnika „Kreka“, „Kakanj“, „Breza“, „Zenica“ i „Abid Lolić“, uplatom zaostalih obaveza za PIO/MIO u ukupnom iznosu 4,22 miliona KM.
27. august 2021.
Obilježena 31. godišnjica najveće rudarske nesreće
U znak sjećanja na najveću rudarsku nesreću u Bosni i Hercegovini u kojoj je poginulo 180 rudara RU „Kreka“ u Tuzli, predstavnici Elektroprivrede BiH, RU “Kreka”, Vlade Tuzlanskog kantona i članovi porodica položili su cvijeće i odali počast poginulim rudarima, na platou zatvorene jame „Dobrnja-Jug“ u Mramoru kod Tuzle.
20. august 2021.
Ulog je prevelik da bi se nastavilo sa opstrukcijama
JP Elektroprivreda BiH, kao glavni snabdjevač u Federaciji BiH, uz nadzor i koordinaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, ima obavezu osigurati dovoljne količine električne i toplotne energije za svoje kupce. U cilju obezbjeđenja dovoljnih količina električne i toplotne energije, JP Elektroprivreda BiH poduzima sve mjere i aktivnosti kako bi obezbijedila dovoljne količine uglja, kao osnovnog energenta za proizvodnju bilansnih količina električne i toplotne energije.
17. august 2021.
Nastaviti dijalog i omogućiti nesmetanu proizvodnju električne i toplotne energije
JP Elektroprivreda BiH d.d - Sarajevo zbog nužnosti obezbjeđenja nesmetanog rada termoelektrana, kontinuirane proizvodnje električne i toplotne energije, i stabilnog snabdijevanja kupaca, iznova poziva Sindikat i Upravu RU „Kreka“ na nastavak procesa restrukturiranja rudnika, vraćanje socijalnom dijalogu i ispunjavanju obaveza preuzetih Sporazumom zaključenim 19. maja 2021.godine.
10. august 2021.
EPBiH Zlatni sponzor ženske odbojkaške reprezentacije BiH
Elektroprivreda BiH zlatni je sponzor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije BiH koja je prvi put ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo u odbojci za žene – EuroVolley 2021. Ugovor o sponzorstvu u vrijednosti 50.000 KM, potpisali su Admir Andelija, generalni direktor i Muhamed Kozadra, izvršni direktor za ekonomske poslove u ime Elektroprivrede BiH i Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.
30. juli 2021.
Sedamdeseta Skupština Društva usvojila izvještaje o poslovanju JP Elektroprivreda BiH za 2019. i 2020.
Sedamdeseta Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo održana 30. jula 2021. godine, u Sarajevu, usvojila je Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo za 2019. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, izvještaje vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Odbora za reviziju