Aktuelnosti

18. mart 2020.
EPBiH: Snabdijevanje kupaca električnom energijom stabilno
Elektroprivreda BiH prilagodila je svoje poslovanje aktuelnoj situaciji i djeluje u skladu sa preporukama nadležnih organa.
13. mart 2020.
U vezi s epidemiološkom situacijom EPBiH poduzima preventivne mjere za zaštitu zdravlja kupaca
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u svijetu i našoj zemlji te upozoravajuće informacije iz federalnih i kantonalnih kriznih štabova za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom, Elektroprivreda BiH je naložila urgentno poduzimanje preventivnih mjera s ciljem zaštite zdravlja svojih kupaca. U tom smislu, pojačana je dezinfekcija i higijenska kontrola u svim objektima EPBiH, a posebno na naplatnim mjestima.
03. mart 2020.
Objavljeni javni konkursi za Upravu i Odbor za reviziju
Konkursi su objavljeni 03.03.2020.godine, na web portalu Društva.
03. mart 2020.
Imenovana nova Uprava JP Elektroprivreda BiH
Na osnovu prethodne saglasnosti Vlade FBiH, Nadzorni odbor JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo donio je odluku o razrješenju članove Uprave JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, zbog isteka mandata, te donio odluku o imenovanju novih članova Uprave, na period 90 dana, odnosno, do okončanja konkursne procedure.
07. februar 2020.
Uskoro početak radova na iskopima za temelje vjetroagregata na platou Podveležja
U Direkciji JP Elektroprivreda BiH, održan je sastanak Stručnog tima za realizaciju projekta Vjetroelektrana ¨Podveležje – Lot 1¨ sa predstavnicima Izvođača radova na projektu VE ¨Podveležje¨ (LOT 1 – izgradnja vjetroturbina).
04. februar 2020.
Imenovani članovi Nadzornog odobora ispred državnog kapitala
Na Šezdeset prvoj (vanrednoj) Skupštini je usvojena Odluka o razrješenju članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo ispred državnog kapitala, radi isteka perioda na koji su imenovani.
15. januar 2020.
Predstavnički dom Parlamenta FBiH razmatrao provođenje evropskih direktiva
Na tematskog sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koji je raspravljao o temi „Ispunjavanje obaveza Bosne i Hercegovine iz Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice – status implementacije u FBiH “, dr.Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije istakao je da Elektroprivreda BiH posjeduje svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju Bloka 7 u TE „Tuzla“, da je provela sve propisane procedure, te da je sve urađeno po važećim zakonima. Rekao je da u garanciji, koju je za realizaciju projekta dala vlada FBiH, nema elemenata nedozvoljene državne pomoći.
26. decembar 2019.
Djeca su naša energija: JP Elektroprivreda BiH organizuje doček Nove godine za najmlađe
JP Elektroprivreda BiH i ove godine organizuje doček Nove godine za najmlađe koji će se održati u subotu 28.12.2019. godine, s početkom u 12 sati. Novogodišnja zabava za djecu biće upriličena u okviru manifestacije Ledena čarolija, koju tradicionalno organizuje Općina Novo Sarajevo na platou između Historijskog i Zemaljskog muzeja u Sarajevu.
24. decembar 2019.
Predstavnici EPBiH posjetili proizvodne pogone firme Siemens Gamesa Renewable Energy i prisustvovali inspekciji opreme
Sredinom decembra izvršni direktor za kapitalne investicije i članovi Stručnog tima za realizaciju projekta Vjetroelektrana ¨Podveležje – Lot 1¨ su boravili u posjeti proizvodnim pogonima firme Siemens Gamesa Renewable Energy u Danskoj i prisustvovali inspekciji dijela opreme koja će biti ugrađena u agregate Vjetroelektrane Podveležje.
17. decembar 2019.
Održana Šezdeseta (vanredna) Skupština EPBiH
Šezdeseta (vanredna) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo nije donijela Odluku o razrješenju članova Nadzornog odbora ispred državnog kapitala, radi isteka perioda na koji su imenovani.